Femeile și sexul: 10 lucruri care îți influențează viața sexuală

sex16

1. Să fii activă în pat înseamnă să participi la propria plăcere
Plăcerea depinde de tine. Formula paradoxală, pentru că se presupune că a face sex înseamnă două persoane care fac schimb de plăcere. Dar acest schimb nu se poate face dacă nu suntem atenţi la propriile senzaţii şi dacă nu avem încredere în partener, fără resentimente. A fi activa înseamnă să îi vorbeşti partenerului, să îi spui ce îţi place sau nu, să îl ghidezi, dar şi să exprimi verbal ceea ce simţi.
Amanţii buni discuta, îşi împărtăşesc plăcerile, fac schimb de informaţii. Majoritatea cuplurilor funcţionează după un stereotip, fără creativitate, ignorând dorinţele partenerului. Schematic vorbind, bărbatul are un singur orgasm, femeia poate avea mai multe, bărbatului nu prea îi place preludiul, femeii da, el termina mai repede, ea mai lent. Pentru că relaţia dintre ei să meargă, cel mai bine este că femeia să nu se aştepte să primească totul de la partener, pentru că el nu o să ghicească că prin miracol ce îşi doreşte ea. Femeia trebuie să-l facă să descopere, să fie mai exigentă cu ea însăşi mai degrabă, nu cu partenerul. E inutil să aştepţi sărutul prinţului fermecător, mai bine cultivă-ţi o autonomie psihologică şi erotică.

2. Cunoaşte-ţi corpul
Sursele plăcerii la o femeie sunt numeroase. Pe corp există regiuni senzoriale care transmit la creier semnale de plăcere. La bărbaţi, zona de plăcere se rezumă la regiunea penisului, dar la femei zona de voluptate se extinde pe tot corpul: aparatul genital, dar şi sânii, spatele, gâtul. Bărbaţii le ignoră pentru că ei nu simt aceleaşi lucruri. Atunci când ei mângâie o femeie, o fac raportat la ce simt ei, iar pe ele le lasa reci. Un corp trebuie să se lase exploatat de mângâieri pentru a-şi putea descoperi propria Carte de Plăceri şi să îşi aprofundeze reacţiile emoţionale.

3. Masturbarea – calea către plăcerea în doi
Este frumos, bine, bun, agreabil, convenabil, simplu, excelent, util, obişnuit, stimulant, excitant, natural… să te masturbezi. Cu toate astea, o femeie din două nu s-a masturbat niciodată. Deşi această practică este considerată revoluţionară, ignoranta asupra beneficiilor ei şi a legăturii dintre auto-erotism şi sexualitatea în doi persista. Să te masturbezi e o insultă la adresa partenerului, o plăcere egoistă. Nimic mai fals!
Să ştii să îţi oferi plăcere, să cunoşti reacţiile corpului tău şi cum putem să ajungem la orgasm, masturbarea asigura plăcerea în doi. O mică doză de egoism este un plus în calea către partener. E esenţial să fii capabilă să te exciţi singură, să îţi înveţi reacţiile sexuale înainte să poţi să le trăieşti cu partenerul, un partener căruia să îi poţi spune „Atinge-mă aşa cum o fac eu.” De la auto-erotism la erotismul în doi e un pas mic.

4. Şi femeia trebuie să fie stimulată
Pare evident, dar nu este. Viziunea romantică a dorinţei, că unică garanţie a plăcerii, este de cele mai multe ori o viziune culturală ataşată femeilor, care nu lasa loc realităţii. Este un fapt: pentru a avea orgasm, trebuie să fii excitată. Recunoaştem asta în privinţa bărbaţilor fără a fi un şoc, mai puţin în privinţa femeilor, care sunt mai sentimentale, deci se presupune că nu au nevoie să fie excitate pentru a avea orgasm.
Dorinţă este necesară, dar nu suficientă. Femeia are nevoie de erotism la fel ca bărbatul. Învaţă să asculţi cele cinci simţuri, stimulate de mângâieri, apreciază-le, lasă-le să te excite, acestea sunt ingredientele voluptăţii care îţi oferă plăcere. Este cea mai bună lecţie pe care o femeie o poate învăţa în viaţă, cu ajutorul unui partener experimentat, al lecturilor erotice şi, mai ales, ascultându-şi simţurile: ce mângâieri îmi plac, ce gânduri, ce cuvinte îmi trezesc dorinţa?

5. Relaxarea este esenţială
Să te concentrezi pe senzaţii, dar în acelaşi timp să te abandonezi: contradicţia nu este doar aparentă. În momentele de maximă plăcere, femeia se concentrează pe ceea ce simte, se ocupă de ea, dar, în acelaşi timp, trebuie să se relaxeze în fata partenerului, pentru că nimic să nu blocheze accesul plăcerii. Femeile trebuie să accepte că partenerul le excită, să accepte tot ceea ce vine din partea lui. Mai uşor de zis decât de făcut, trebuie să te abandonezi fără inhibiţii în fata partenerului. De cele mai multe ori, şi asta e valabil şi pentru bărbaţi în aceeaşi măsură, cuplurile rămân în defensivă, nu se dăruiesc complet, ca şi cum ar exista un risc. Frică apare atunci când nu avem încredere deplină în partener şi ne este teamă de ceea ce va urma. Trebuie să lăsăm în urma emoţiile negative, ca un fel de libertate pe care ne-o acordăm nouă şi partenerului.

6. Erecţia feminină există
Un fenomen aproape necunoscut pentru că este invizibil. Dacă la bărbaţi se poate constata erecţia, la femei nu există celule senzoriale care să facă vizibile modificările psihologice care însoţesc dorinţa sexuală. Totuşi, vaginul se pregăteşte încet pentru penetrare şi orgasm. În timpul excitării, el devine moale, se relaxează, se produce o vascularizare intensă. De la 7, 8 centimetrii, mărimea obişnuită, el poate să se dubleze în volum şi lungime, pentru a primi sexul masculin. Singura problemă este sincronizarea între bărbat şi femeie: bărbatul are erecţie mult mai uşor decât femeia.

7. Nu există decât un singur orgasm feminin
Am învăţat deja de la Freud că orgasmul feminin este de două feluri: cel vaginal, care implică penetrare, şi cel clitoridian, care este infantil pentru că nu implică penetrare. Nimic mai fals! Orgasmul profund, vaginal, nu este decât amplificarea orgasmului, întotdeauna de origine clitoridiana. Consecinţa acestui orgasm unic este că îl putem obţine prin orice mijloc, fie că vorbim despre masturbare, fie că ai un partener alături.

8. … şi nu este obligatoriu să îl ai
Sexul înseamnă mult mai mult decât un orgasm. Înseamnă o eliberare, o apropiere faţă de partener. Aşa că nu e neapărat să ai orgasm de fiecare dată. Există un număr infinit de plăcere şi de care fiecare femeie trebuie să profite în felul ei. Nu vei avea niciodată orgasm dacă te vei concentra asupra lui. Concentrează-te mai degrabă pe actul sexual în sine, relaxează-te şi bucură-te alături de partener de toate mângâierile.

9. Nu suntem obligate să facem ceea ce nu dorim
Atunci când sunt într-o relaţie, majoritatea femeilor accepta practici sexuale care nu le sunt pe plac doar pentru a-şi mulţumi partenerul. Asta poate să ducă la un blocaj. O femeie care face sex oral din obligaţie este foarte posibil să dea greş. Atunci când oferim, e bine să o facem în primul rând pentru că ne dorim. Astfel, ne vom bucura de fiecare mângâiere, de fiecare poziţie nouă încercată, vom avea curajul să refuzăm ceea ce nu ne place, să avem preferinţe.

10. Cu cât mai multă joacă, cu atât mai bine
Femeia are posibilitatea să experimenteze mai mult de un orgasm în timpul unui act sexual. Cu toate astea, foarte multe femei simt plăcere nu doar dacă le sunt stimulate părţile genitale, ci şi alte zone erogene. Aşa că în timpul actului sexual, joacă-te cât mai mult, experimentează, cauta noi poziţii şi inventează jocuri care să vă pună imaginaţia pe foc atât ţie, cât şi partenerului.

sursa: elle.ro

Loading...

Citește și

5 avantaje ale sexului regulat

Dacă doriţi să fiţi în formă şi să aveţi o stare de fericire tot timpul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.