FENOMEN la CE Oltenia | Ce au ales să facă!

ceo-medicale

Cifra finală a salariaţilor din lista disponibilizărilor, făcută publică de administraţia CE Oltenia, este 802. Un număr semnificativ dintre aceştia s-au decis să-şi prelungească termenul de concediere. Surse oficiale afirmă că ceea ce se întâmplă în aceste zile la CEO a luat amploarea unui fenomen.

medicale

Astfel, peste 100 de angajaţi aflaţi în programul de concediere colectivă au intrat în concediu medical. Mulţi dintre angajaţi au vârste de 55-60 de ani, iar problemele lor de sănătate sunt reale.

Pot amâna concedierea până la trei luni

În acest mod, salariaţii aflaţi în concedii medicale prelungesc şomajul şi venitul de completare de care beneficiază din momentul disponibilizării, la care se adaugă perioada de concediu medical plătită de Casa Asigurărilor de Sănătate. „Sunt şi unele cazuri cu semne de întrebare… Până anul trecut, angajatorul putea să verifice prezenţa salariatului la domiciliu, sau în altă locaţie comunicată anterior, între orele prevăzute de lege. În cazul în care angajatul nu era de găsit, angajatorul putea să taie plata concediului medical. Legislaţia s-a schimbat, angajatorul nemaiavând dreptul să verifice salariaţii. Sunt foarte mulţi salariaţi în concedii medicale, aflaţi în programul de disponibilizare. Ei îşi pot amâna concedierea şi trei luni, cât este maximum prevăzut de lege cu privire la concediul medical”, au mai spus sursele citate.

loading...
Loading...

Citește și

Mafioții de pe Centura Tg-Jiului AU DISPĂRUT! Italienii, obligați să le plătească sume importante afaceriștilor țepuiți. Varianta de ocolire, ÎN AER!

Italienii acuzați, în toamna anului trecut, că au țepuit mai multe firme din Gorj și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.