Fetele de 10 din Gorj vor fi premiate cu 3.000 de LEI!

fetede10

În Gorj au fost depuse 872 de contestații, în urma cărora rata promovabilității a crescut cu 0,83%. O elevă a Colegiului National “Ecaterina Teodoroiu” a obținut media 10 la Bac după ce contestase nota obținută la proba de Limba română. Numărul elevilor care au luat 10 a crescut astfel la cinci iar numărul elevilor gorjeni care au promovat examenul de bacalaureat s-a mărit cu 28. 

La nivelul județului Gorj, rata promovabilității examenului de Bacalaureat, în urma contestațiilor, a crescut la 58,3%. Din cei 3.669 de candidați înscriși la nivelul Gorjului, 301 nu s-au prezentat, trei elevi au fost eliminați din centrele unde au susținut examenul din cauză că au încercat să copieze, iar 1.403 elevi au fost respinși. Față de anul trecut, rata promovabilității la nivelul județului nostru a crescut cu 3,7%. Cei care nu au reușit să obțină o medie de trecere mai au o șansă în sesiunea ce va avea loc în această toamnă. Înscrierile pentru sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2016, ce este programată între 16 august şi 1 septembrie, încep luni, 18 iulie, şi se încheie vineri, 22 iulie.

Elevii de 10 vor fi premiați!

Ministerul Educaţiei va premia cu 3.000 de lei fiecare elev care a obţinut media 10 la sesiunea din vară a examenului de Bacalaureat, respectiv cu 1.000 de lei, fiecare elev de clasa a VIII-a care a obţinut media generală 10 la Evaluarea Naţională. Amintim că, în Gorj, cinci absolvente de clasa a XII-a au obtinut media 10 la această sesiune a bacalaureatului, iar din cei care au absolvit clasa a VIII-a niciun elev nu a reușit să obțină media 10 la Evaluarea Națională. „În semn de apreciere a excelenţei, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice va premia cu 3.000 de lei fiecare elev care a obţinut media 10 la Bacalaureat (78 de elevi), respectiv cu 1.000 de lei, fiecare elev de clasa a VIII-a care a obţinut media generală 10 la Evaluarea Naţională (253 de elevi)” se arată pe EDU.ro.

loading...
Loading...

Citește și

Încă un PROIECT IMPORTANT bifat de soția unui târgujian! Ce sumă COLOSALĂ va câștiga din toamnă!

Soția unui cunoscut târgujian a mai bifat încă un proiect important în cariera sa. Pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.