FII ATENT când cumperi apă! Cele care au ASTA sunt TOXICE!

În scopul de a-și proteja sănătatea, consumatorii sunt sfătuiți să citească cu atenție ce scrie pe fundul sticlelor de plastic. Sticlele de plastic etichetate cu HDP, HDPE, PP și alte câteva combinații de litere descrise mai jos nu vor contamina apa de băut cu materiale toxice, pe când restul combinațiilor de litere pot reprezenta substanțe chimice care s-au scurs deja în apa pe care o beți. Fiecare brand trebuie să eticheteze clar conținutul recipientului de plastic oferit, fie cu litere, numere sau simboluri, după cum urmează:
#1 PET sau PETE Sticle de unică folosință. Ele pot elibera metale grele și, eventual, substanțe chimice care afectează echilibrul hormonal. PET este unul dintre materialele plastice cele mai frecvent utilizate în produsele de consum. Se găsește în majoritatea sticlelor de apă plată sau gazoasă, chiar și în unele ambalaje. Unica folosință este impusă de riscul de scurgere a toxinelor, cât și a creșterii bacteriilor. Plasticul din PET nu se poate decontamina, pentru că o curățare corespunzătoare necesită în sine substanțe chimice dăunătoare. Materialul, polietilena cu tereftalați, poate contamina singur apa de băut cu agenți cancerigeni.
#2 HDP sau HDPE Sticle dintr-un material plastic, care nu eliberează în apă, practic, nici un fel de chimicale. Experții recomandă alegerea acestor recipiente, atunci când este vorba de cumpărarea apei îmbuteliate, pentru că este cea mai sanatoasă apă pe care o puteți găsi pe piață. HDPE este plasticul rigid folosit în cutiile/sticlele de lapte, sticle de detergent și ulei, jucării și unele pungi de plastic. HDPE este materialul cel mai frecvent reciclat și este considerat unul dintre cele mai sigure forme de plastic, fiind rezultatul unui proces relativ simplu și rentabil de reciclare pentru o utilizare secundară.
#3 PVC sau 3V PVC eliberează două substanțe chimice toxice care afectează hormonii din corp. Este un material plastic moale, flexibil, folosit pentru ambalaje transparente de produse alimentare, sticle de ulei de gătit, suzete de supt pentru bebeluși, pentru jucării destinate copiilor și chiar animalelor de companie (pisici sau câini), cât și a ambalaje lor blister (cu celule gonflabile) pentru împachetarea a nenumărate produse de consum. PVC e folosit și ca material pentru protejarea cablurilor de calculator și pentru instalații sanitare (țevi din plastic și piese). Pentru că PVC-ul nu este distrus prin expunere la lumina soarelui și a vremii, este folosit și în construcție și grădinărit, la rame de ferestre, furtunuri de gradina, mandrinele, straturi de plante înălțate de la sol și spaliere.

Sursa: http://www.eskape.ro/ce-semnifica-codul-de-pe-fundul-sticlelor-din-plastic/

loading...
Loading...

Citește și

Incendiu violent într-o pădure! 175 de oameni intervin – pericol de EXPLOZIE!

Peste 175 de pompieri, padurari si voluntari intervin, duminica, in localitatea Asau, judetul Bacau, pentru …

Un comentariu

  1. Esti o persoana care vrea sa castige bani online? Aici este ceea ce cauti! Acum exista un program cu care poti castiga bani usor, din confortul casei tale! Nu ai nevoie de cunostine. Noi, iti oferim acum un program la cheie, care sa iti aduca castiguri rapid si sigur, totul pe autopilot. Tot ce-ti trebuie este un calculator si conexiune la internet. Te poti inregistra gratuit #aici
    (http://winner11.accesrapid.ro/ ). Nu lasa oportunitatea sa treaca pe langa tine. Maine poate va fi prea tarziu. Merita!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *