vineri , 24 noiembrie 2017 - 2:13

Film spectaculos despre Transalpina, lansat în septembrie

Transalpina3

 „Drumul Regilor-Transalpina” este cel mai recent film sub semnătura regizorului Dumitru Budrala. Pelicula, care are 40 de minute și care va fi lansată în septembrie, este o incursiune intimă și fascinantă în istoria neștiută a celui mai pitoresc drum din Europa, Transalpina. 

Cadrele panoramice filmate din aer și vocea regizorului care dă viață poveștilor, miturilor și legendelor locului prea puțin cunoscute dincolo de granițele acestui splendid tărâm, invită spectatorul într-o incursiune în timp a drumului Transalpina. Drumul a reprezentat dintotdeauna un punct de întâlnire, între oamenii aflați de o parte și de alta a munților. „Vechiul drum al dacilor și al romanilor, al transhumanței, al miturilor și legendelor este astăzi drumul care leagă județele Alba și Sibiu de județele Gorj și Vâlcea. Filmul are ca punct de pornire fascinația de-o viață a regizorului pentru poveștile pe care le ascund râurile, iezerele, crestele munților, văile și peșterile care întregesc peisajul luxuriant și mitologia locului. Apoi, folosind imagini de arhivă și interviuri cu localnici, spectatorul află de unde provine denumirea de Drumul regelui, cum în anii ‚30 drumul a fost pietruit și inaugurat în prezența regelui Carol al II-lea, fiind considerat la acea vreme, o realizare tehnică extraordinară, cu rol economic, strategic și militar”, transmit cei de la Astra Film Sibiu într-un comunicat preluat de Agerpres.

loading...
Loading...

Citește și

ZECI de magazine din Gorj și un MEDIC, AMENDAȚI! Vezi ce au găsit inspectorii DSV!

În perioada 13–19.11.2017, inspectorii D.S.V.S.A. Gorj au efectuat controale şi verificări tematice și fizice în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.