Firma unui fost lider politic a plasat o BOMBĂ PE ROȚI în mijlocul motrenilor. Primăria îi decontează 10.000 de lei pe 16 pocnitori

bomba

Administrația motreană a contractat o firmă pentru focul de artificii de la încheierea zilelor orașului, iar duminică 11 septembrie, în ultima seară a festivităților, în mijlocul oamenilor și-a făcut apariția o dubă cu număr de Hunedoara,  plină cu articole pirotehnice neautorizate. În urma unor verificări, polițiștii au confiscat mai multe articole pirotehnice neautorizate și i-au întocmit dosar penal administratorului societății comerciale, fost lider politic în județul vecin. Administrația de la Motru e și ea sub lupa organelor judiciare după ce i-a decontat 10.000 de lei firmei Rometchim Prod SRL, pentru cele 16 petarde pe care aceasta le avea trecute în avizul de însoțire a mărfii.
bomba1

Afaceristul Pândărelu i-a reclamat pe polițiștii care i-au confiscat materialul explozibil neautorizat

”Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Motru au procedat la verificarea articolelor pirotehnice care urmau a fi folosite la un joc de artificii autorizat, ocazie cu care s-a constatat că pirotehnistul de 55 de ani, din oraşul Orăştie, deţinea în scopul folosirii un număr de cinci baterii din altă categorie decât cele autorizate şi 24 de bombiţe, prevăzute cu instalaţie de detonare, articole pirotehnice care nu erau menţionate în avizul de însoţire şi nici în autorizaţia de executare a focului de artificii. S-a procedat la ridicarea în vederea confiscării a articolelor pirotehnice menţionate. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea de materii explozive fără drept”, precizeazau reprezentanții IPJ Gorj, luni 12 septembrie.
Cu o seară înainte, polițiștii motreni au controlat articolele pirotehnice care urmau să fie folosite la miezul nopții la focul de artificii care marca încheierea manifestărilor dedicate zilor orașului. O autoutilitară Ford Tranzit a firmei Rometchim Prod SRL Orăștie, era parcată undeva în apropierea locului unde urmau să fie montate așa zisele artificii. Potrivit unor surse, în momentul în care administratorului firmei, Nicolae Pândărelu, i-au fost solicitate autorizările pentru materialul explozibil și avizul de însoțire, acesta a încercat să-i intimideze, oarecum, pe polițiști spunându-le că articolele pirotehnice sunt foarte sensibile. Cu alte cuvinte, o bombă mobilă ajunsese în mijlocul oamenilor veniți la petrecere. Oamenii legii i-au confiscat lui Pândărelu toate articolele de clasă superioară pentru care acesta nu deținea autorizație și nu erau menționate în aviz, după un adevărat scandal cu afaceristul, dar și cu reprezentanții Primăriei Motru care doreau, cu orice riscuri ca acele materiale să fie folosite la focul de artificii.
Un specialist în domeniu spune că materialele neautorizate care urmau a fi utilizate sunt foarte periculoase, în sensul în care este suficient ca un fitil să nu aibă lungimea corespunzătoare, fapt ce ar putea detemina înclinarea ”tunului”, sau explozia acestuia necontrolată.
Cert este că polițiștii i-au întocmit lui Pândărelu dosar penal, însă nici acesta nu s-a lăsat mai prejos și le-a făcut plângere oamenilor legii pentru abuz în serviciu.
Cum s-a parafat contractul cu Rometchim?

Este o întrebare la care pot răspunde doar reprezentanții Primăriei Motru la un interviu cu procurorii.
Nicolae Pândărelu este funcționar administrativ la Uzina Mecanică Orăștie, adică un fel de conțopist. De prin 2012, afaceristul a intrat în politică și a prins un post de consilier local la Orăștie, din postura de lider al organizației locale a PPDD. Anul acesta și-a conservat poziția de ales local de pe listele PSD.
Cum a ajuns Primăria Motru să încheie contract pentru jocul de artificii tocmai cu firma lui Pândărelu nu se știe, cert e însă că societatea nu a desfășurat cu activitate, anul trecut, ci a generat pierderi de 10.000 de lei, exact cât e valoarea contractului cu administrația motreană.
Practic, afacerea cu municipalitatea de la Motru îi reactivează business-ul lui Pândărelu căruia îi vor fi decontați 100 de milioane de lei vechi pe doar 16 pocnitori câte erau menționate în avizul de însoțire a mărfii și pentru care firma deținea autorizație. Cu alte cuvinte, Gigel Jianu plătește cu aproape 150 de euro fiecare petardă?

Adrian Georgescu


loading...
Loading...

Citește și

Boza, într-o delegație alături de lideri sindicali! Se discută înstrăinarea unei bucăți din CE Oltenia

Directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, se află de marți la Brăila, alături …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *