Fost administrator al UM Sadu, reținut pentru fapte de corupție

sanda

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus, miercuri, după mai multe ore de audieri, reţinerea pentru 24 de ore a lui Adrian Sanda, secretar de stat, șeful Secretariatului de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, într-un dosar privind acordarea ilegală a unor titluri pentru revoluţionari.
Sanda a fost membru în Consiliul de Administrație al UM Sadu, din partea Ministerului Economiei.

Fostul administrator al UM Sadu a fost reținut de procurorii Parchetului General sub acuzațiile de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, într-un dosar în care mai multe persoane sunt suspectate că au solicitat diferite sume de bani pentru eliberarea, în mod fraudulos, a titlurilor de «Luptător cu rol determinant» în cadrul Revoluţiei.
La scurt timp, după ce secretarul de stat a fost dus la audieri, premierul Dacian Cioloș l-a demis din funcția de secretar de stat.
Adrian Sanda, revoluționar timișorean, a fost secretar executiv al organizației județene a PSD și a fost numit secretar de stat în 2014, de Victor Ponta.
În perioada octombrie 2015 – aprilie 2016,Sanda a făcut parte din Consiliul de Administrație al UM Sadu, fiind desemnat din partea Ministerului Economiei.

facs-sandu

Adrian Sanda a încasat din postura de administrator al UM Sadu aproximativ 1.100 de lei pe ședință, deși nu avea nici o legătură cu domeniul de activitate al filialei de la Bumbești-Jiu a ROMARM.

loading...
Loading...

Citește și

Încă un parbriz spart la Scoarța! REACȚIA ȘOFERULUI

Un șofer și-a exprimat nemulțumirea pe Facebook, după ce parbrizul mașinii sale a fost spart …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *