Fosta șefă a Vămii Târgu-Jiu, admisă la Institutul Național al Magistraturii! Cea mai mare NOTĂ pe Gorj, la interviu


Gabriela Liao, avocat suspendat al Baroului Gorj, și-a văzut visul cu ochii, aceasta promovând, după încercări repetate, concursul de admitere în Institutul Național al Magistraturii(INM). Fosta șefă a Vămii Târgu-Jiu, în prezent consilier la Direcția Națională de Probațiune-Administrația Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate din capitală, a promovat toate probele de concurs, chiar și ultima considerată decisivă, cea de interviu, unde a fost admisă cu nota 8.80, cea mai mare din Gorj. Pentru un post de judecător au mai fost admiși doar doi candidați din zecile înscriși, iar pentru procurori alți doi din județ.

Cinci norocoși din câteva zeci de avocați, grefieri și simpli absolvenți de studii superioare juridice au reușit să promoveze ultima probă a concursului pentru admiterea în magistratură, competiție desfășurată de CSM în perioada iulie-octombrie 2017. Concursul a constat în două etape, prima fiind un test de verificare a cunoștințelor juridice, o probă scrisă-tip grilă-eliminatorie, și a doua proba de interviu susținută pe 27 septembrie, rezultatele la aceasta fiind afișate pe 10 octombrie 2017. De altfel, astăzi, pe CSM, se vor publica rezultatele finale ale concursului, cei cinci de la Gorj fiind câștigători. Admișii la ultima probă sunt Argintaru Olivia Adriana(Tribunalul Gorj)-8.06, Cătănescu Florin Bogdan(Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj)-7.64, Hânțulie Iulia Cristina(TGorj)-7,86, Liao Gabriela(TGorj)-8.80 și Spineanu Gabriela(PTGorj)-8.12.

 

Doar 8 intrați la ultima probă

La această probă de concurs au intrat doar opt candidați din Gorj, trei picând admiterea pentru că nu au obținut nota 7.00. Elena Cernătescu a luat 6.80, Flaimoc Nicolae Marian a obținut 6.28 iar Ionuț Ghinoiu a fost, de asemenea respins, cu 6.62.

Liao nu a renunțat!

Gabriala Liao, deși are o funcție bună în capitală, asimilată magistraților, nu a renunțat la intenția ei de a deveni judecător, chiar dacă a încercat de mai multe ori să treacă probele de examen stabilite de CSM, și le-a picat pe ultima sută de metri. Puțini sunt candidații care fac asta, deoarece dezamăgiți de nereușită peste 90% dintre tinerii aspiranți la un post în magistratură renunță să mai participe la concursul considerat mult prea greu.

loading...
Loading...

Citește și

Cărbunele CE Oltenia nu se mai vinde către terți dar, tot aceleași firme vin la încărcare! Cumpără cotele minerilor cu 1500 de lei

Lignitul de la carierele miniere din Gorj nu mai este vândut de luni către terți, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.