Foști directori și sindicaliști, pe lista disponibilizaților. Vezi câte persoane pleacă din birourile CEO și ale Diviziei Miniere!

excavator-cariera

Complexul Energetic Oltenia a dat publicității, vineri, lista nominală cu cei 802 angajați care au fost disponibilizați. Printre aceștia se regăsesc foști directori din minerit și energie, lideri de sindicat, foși șefi în conducerea executivă a companiei, precum și personalul TESA care va părăsi birourile de la sediul CEO și de la Divizia Minieră. 
Primele două cazuri de neconformitate

După ce mai multe organisme politice și sindicale au cerut publicarea listei cu salariații disponibilizați din CEO, urmare a speculațiilor conform cărora mai multe persoane ar fi fost scoase de e lista inițială și după intervenția ministrului Energiei, în momentul în care au apărut public unele informații care relevau faptul că s-ar fi oferit șpagă în acest sens, compania a dat publicității numele angajaților afectați de planul de disponibilizare, cu solicitarea expresă că orice sesizări de neconformitate să fie transmise președintelui Directoratului, Ionel Ilie. În comunicarea respectivă se precizează că acele cazuri vor fi analizate, iar rezultatele cercetărilor vor fi făcute publice.
Deja directorului Ilie i-au fost sesizate, de către liberali, două situații: cea șefului UMC Tismana, Nicolae Cilibiu, consilier județean PSD, și a tatălui liderului TSD, Ștefan Constantin, scoși din rândul persoanelor disponibilizate urmare a unor documente eliberate de Casa de Pensii Gorj care arătau că aceștia nu îndeplinesc condițiile de pensionare.
Dacă în cazul lui Cilibiu compania nu a comunicat, încă, nimic până acum, referitor la situația familiei Ștefan, CEO a făcut cunoscut, prin intermediul unui comunicat, la data de 29 august, că părinții liderului TSD ”nu îndeplinesc condițiile de pensionare până în 2019, respectiv 2020”.

Lista directorilor și sindicaliștilor disponibilizați

Pe lista cu persoanele disponibilizate se regăsesc cei doi directori Daniel Dragomir și Radu Pop, situația acestora generând dispute aprinse în spațiul public, dar și în interiorul companiei, totul culminând cu demisia fostului membru al Directoratului, Klaus Leiders.
Ion Vulpe, fost director al SNLO, condamnat în dosarul strămutaților de lux și reîncadrat pe funcția de consilier, în cadrul companiei, după executarea a 521 de zile de detenție, se află și el printre pensionabilii care vor părăsi CEO cu venit de completare.
Doi foști directori ai unor structuri care au compus, în urmă cu patru ani CE Oltenia, activiști în cadrul unor formațiuni politice, sunt în pragul pensionării și au fost incluși pe lista disponibilizaților. Corneliu Gârjoabă, ex-director la resurse umane în cadrul fostului CE Turceni, devenit, ulterior, lider sindical, și Gheorghe Grivei, fost șef la UVA Rovinari, se pot dedica exclusiv activității politice în PMP, respectiv PNL.
Gheorghe Etăgan, secretar general al USMO și fostul șef al banilor de la FNME, cât organizația sindicală a fost condusă de Marin Condescu, părăsește și el compania. Fost secretar executiv al Sindicatului Mine Energie Jilț, Nicolae Pagnejer, completează lista sindicaliștilor pensionabili.

TESA golește birourile CEO și SDM

Conform listei publicată de companie, printre cei disponibilizați se regăsesc 31 de persoane ”executiv CEO”, nume cunoscute sau mai puțin cunoscute: Maria Oprișescu, fosta contabilă șefă de la CE Turceni, dată afară din complex din cauza unor presiuni politice și reîncadrată, în urma unei decizii judecătorești, Andrei Bănică, fiul fostului judecător Marius Bănică, fiind doar doi dintre aceștia.
De la sediul Diviziei Miniere vor pleca doar 12 persoane, însă personal TESA disponibilizat se regăsește pe liste de la toate carierele miniere și de la termocentralele aparținând CEO.


loading...
Loading...

Citește și

CONTRACT cu CEO! 60 de hectare de teren, ÎMPĂDURITE în timp RECORD! Angajaţii TESA, pe câmp!

CE Oltenia redă periodic în circuitul natural, terenuri care au fost exploatate de lucrări miniere. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *