Foștii salariați, în greva foamei, directorii și acționarii UMR, cu cei mai mulți bani de încasat de la firma falimentară

umr-sa-rovinari

Nouă foști salariați ai UMR SA Rovinari au intrat, de ieri, în greva foamei în fața sediului societăţii. Oamenii declară că au fost dați afară fără să li se explice motivul, în condiţiile în care nu li se plătiseră salariile de luni bune, iar din cele primite au fost cu rețineri nejustificate.

greva-umr

În iulie anul trecut, UMR SA a solicitat deschiderea procedurii de insolvenţă, iar la scurt timp pachetul majoritar de acţiuni(60,61%) a fost cesionat de omul de afaceri Constantin POPECI directorului economic al societății, Mihail Eduard Apostoleanu, iar fostul acționar principal a fost revocat din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie.
În momentul intrării în insolvenţă, UMR acumulase o datorie totală de 24.887.874 lei, din care 9.623.081 lei reprezentau datorii scadente. Societatea înregistra obligaţii bugetare neachitate de 941.712 lei, drepturi salariale neplătite în sumă de 1.620.618 lei, plus credite bancare și sume restante către furnizori care totalizau peste 6,7 milioane de lei, în condițiile în care îi fusese anulată o eşalonare la plată a datoriilor către ANAF din cauza nerespectării termenelor de plată.
Printre creditorii UMR SA se numărau Popeci Utilaj Greu SA, firma deținută de Constantin POPECI, cu suma de 16,7 milioane de lei, alte trei societăți din grupul firme deținute de acesta, Popeci Motors, Popeci Auto și Popeci Alpina, care împreună creditaseră unitatea de la Rovinari cu alte 73.000 de lei și chiar afaceristul cu creanţe de 333.000 de lei. Printre cei care figurau cu creanțe salariale se numărau Aurel Măceșanu, director general, cu 32.800 lei, Tudor Negoiță Holdon, director de producţie, cu 32.500 de lei, Mihail Eduard Apostoleanu, director economic, devenit acționar majoritar, cu 32.000 lei și Romulus Crăciun, director comercial, cu 9.400de lei.
Întrucât nu s-a putut întocmi un plan de reorganizare a societății, la începutul acestei luni, Tribunalul Gorj a decis intrarea în procedura generală de faliment a UMR SA și cel mai probabil, chiar în primele luni ale anului viitor, firma va fi radiată. În aceste condiții foștii salariați nu au de făcut decât să spere că vor fi preluați de o nouă firmă, în cazul în care vreun afacerist va dori să desfășoare activitate de reparații mecanice la Rovinari.

loading…


loading...
Loading...

Citește și

IMAGINILE accidentului grav de la Câmpu Mare! Un mort şi trei răniţi!

Victimele din accidentul produs astăzi laCâmpu Mare sunt doi bărbaţi, de 21 şi 52 de …

2 comentarii

  1. Niste nenorocitii !au furat pana au bagat o in faliment!ihotii mari apostoleanu capat de lista !el ca el dar ce face nevastasa la CEO de 4000 lei pe luna ???????????? Uni stiu …

  2. Votați pe vulpasin ruda lui poponeci, votati pizideii social demokkati !Trăiască anarhia gorjeana in frunte cu cakantitatul glicemie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.