Fotbaliștii de la Pandurii au ajuns în pragul deznădejdii: „Suntem la capătul răbdării, suntem uitați de Dumnezeu!”

pandurii1

În ciuda dramului de speranță după anunțul privind intrarea în insolvență, situația de la Pandurii rămâne încă destul de tensionată. Mai ales în dreptul jucătorilor, care s-au săturat de promisiuni, iar campionatul Ligii I este în plină desfășurare.

condescu-pandurii

Dacă pe plan administrativ se îndreaptă către etalonul cel mai de jos, pe plan sportiv, Pandurii continuă deocamdată să se mențină la nivel de performanță. Din păcate însă, jucătorii antrenați de Petre Grigoraș, neplătiți de câteva luni bune, par să nu se mai gândească acum nici la… fotbal! Aceștia sunt în continuare în ceață și nu știu exact ce se va întâmpla cu ei sau cu echipa. Deși ar fi trebuit să primească o parte din salarii chiar săptămâna trecută, fotbaliștii de la Pandurii nu au văzut încă niciun ban. Sub protecția anonimatului, unul dintre jucătorii de bază a acceptat să vorbească în exclusivitate pentru ”Gorj Domino” despre situația extrem de delicată în care s-a ajuns la formația gorjeană: ”Vă dați seama că în niciun caz nu ne-am bucurat de intrarea în insolvență, dar sincer, în acest moment este ultima noastră grijă. De câteva luni ni se tot promite că ni se vor da ceva bani, dar nici până în ziua de azi nu s-a achitat măcar vreun salariu. Da, suntem la capătul răbdării, suntem uitați de Dumnezeu! Nu am mai trăit demult o asemenea experiență, băieții intră în vestiar doar că știu că nu au altceva de făcut decât să joace fotbal, dar familiile noastre ce facem cu ele? Noi din ce trăim? Ne-am cam săturat de sloganul acela care ne este invocat mai mereu, ”să fim profesioniști”, pentru că nu ne ajută cu nimic acum. Nu știu dacă soluția cu memoriile este cea mai bună, unii vor să plece deja, alții vor să mai stea… Chiar nu știm ce să mai credem pentru că nimeni nu ne mai spune acum nimic. Ne-au lăsat așa, doar cu speranța! Dar până când?”, este doar mărturia unui singur fotbalist de la Pandurii ajuns în pragul deznădejdii. Acesta a mai lăsat să se înțeleagă că din iarnă, echipa gorjeană ar putea să rămână cu mai puțin de jumătate de efectiv dacă nu se va rezolva problema salariilor.

Îi salvează Condescu?

Cert este că, fără să știe ce se va întâmpla cu Pandurii, fotbaliștii lui Petre Grigoraș merg în fiecare zi la antrenament și încearcă să se pregătesc acum pentru partida din etapa a XII-a a Ligii I, cu FC Botoșani, care va avea loc sâmbătă, de la ora 18:00. Din câte se pare, oficialii echipei le-a transmis jucătorilor că vor avea o discuție spre finalul acestei săptămâni. Clubul Pandurii urmează să primească un răspuns oficial, privind intrarea în insolvență, tot în această săptămână. Dacă e să ne luăm doar după zvonuri, salvarea situației financiare de moment (privind plata unor salarii către foști și actuali jucători pentru a evita greva la echipă sau depunctarea din partea LPF), ar putea să vină de la Marin Condescu, care a promis că va încerca, împreună cu Sindicatul Minier Oltenia, să ajute clubul cu bani. În acest moment, Pandurii are datorii stringente, către terți, de peste 700.000 de euro. Fostul președinte al grupării de fotbal oltene s-ar fi angajat în fața Membrilor Asociați că va scoate clubul din insolvență și în aceste zile a programat unele întâlniri cu impresarii jucătorilor și cu reprezentanți ai Sindicatului Fotbaliștilor pentru a nu face obiecții în instanță la cererea de insolvență. De asemenea, Condescu ar fi garantat că până la data de 1 martie, planul de reorganizare al clubului va fi aprobat, condiție imperios necesară licențierii pentru anul competițional viitor, altfel clubul riscă să fie trimis în Liga a IV-a precum Rapid și Petrolul.loading...
Loading...

Citește și

Dacă va începe noul sezon, Pandurii va juca tot la Motru

Până la „noi ordine”, mai precis de la tribunal, Pandurii va rămane tot la Motru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.