FOTO: Copil de nici doi ani, ținut în țarc, precum animalele

Scene de-o cruzime greu de imaginat au fost suprinse într-o localitate din Vaslui. Un copil, care nu are mai mult de doi ani, a fost închis într-un țarc, precum animalele. Băiețelul provine dintr-o familie chinuită de sărăcie și se adăpostește într-o casă din paiantă, fără curent electric.

Copilul trăiește în condiții precare în Dealul Secării. E un cătun din județul Vaslui, uitat de lume, unde condițiile de igienă par a fi o necunoscută. Casa în care ar trebui să se bucure copilărie are doar o cameră din paiantă. Peisajul e unul dezolant. Are doar două paturi, prin pereții crăpați și coșcoviți șuieră vântul, iar peste tot sunt haine împrăștiate și mizerie, relatează vremeanoua.ro

Băiețelul provine dintr-o familie dezorganizată, în care certurile dintre părinți nu lipsesc aproape zi de zi. Mama copilașului a plecat de mai multe ori de acasă, împreună cu cele două fete. Așa că mezinul familiei a rămas de fiecare dată în grija tatălui și a fratelui vitreg. Adolescentul a fost întrebat dacă despre stâlpul familiei Lemnaru, care nu a fost de găsit acasă.

“A plecat la Bârlad să-l ducã pe ăla mic la mă-sa. Dacă vreți să vorbiți cu tata, veniți peste două-trei zile. S-a dus să-l ducã la maică-sa pentru că singur nu-l mai putea crește. Ea a fost acum câteva sãptãmâni și-a luat fetițele, dar pe băiat l-a lăsat aici. Tata e bătrân, muncește cu ziua, mai stă prin sat(…)” , a spus băiatul.

Primarul comunei Alexandru Vlahuță nu este străin despre situația familiei. “Cunosc cazul, dar de ceva vreme n-am mai auzit nimic de ei. Știu că mama venea mereu la noi, la Primărie, ca sã cearã ajutor. Voia mereu să plece în orasul ei de baștină, Fãurei, cu tot cu copii și avea nevoie de bani de drum. Am încercat sã-i ajutăm, mai mult pentru că erau copiii la mijloc”, a declarat primarul comunei Alexandru Vlahuță.

Autoritățile spun că tatăl are probleme cu alcoolul, dar ar avea grijă de copii. Dacă se va dovedi că băiețelul de doar doi ani a fost expus unor rele tratamente, părinții găsiți vinovați ar putea fi decăzuți din drepturi.

copil-tinut-in-tarc

loading...
Loading...

Citește și

Incendiu violent într-o pădure! 175 de oameni intervin – pericol de EXPLOZIE!

Peste 175 de pompieri, padurari si voluntari intervin, duminica, in localitatea Asau, judetul Bacau, pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *