FOTO: FENOMEN RAR! O sa te ÎNCHINI când o să vezi asta!

Un fotograf a surprins un fenomen rar pe vârful „Vânătoarea lui Buteanu”, din Munţii Făgăraş, la doi ani după ce pozase un „cer înstelat”, în plină zi, la Bâlea Lac.

fenoment-1

Un fenomen rar, care se petrece în munţi, cunoscut sub numele de „Spectru montan” sau „Umbra din nori” a fost surprins de fotograful Valentin Zamora, zilele trecute, în munţii Făgăraş, mai exact pe vârful „Vânătoarea lui Buteanu”, la altitudinea de 2.507m.

„Acest fenomen apare atunci când o persoană stă pe un vârf de munte, cu soarele în spate şi deasupra unui plafon de nori sau ceaţă şi umbra acestei persoane, împreună cu vârful muntelui se reflectă pe norii sau pe ceaţa de mai jos, iar cele două umbre sunt încadrate central de un curcubeu circular denumit «spectru»”, a explicat fotograful.

loading...

Citește și

ACCIDENT GRAV la Broșteni! O persoană A MURIT!

Un accident grav a avut loc în aceasta dimineață în comuna Broșteni, Mehedinți, în urma …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.