FOTO: LUMÂNĂRI APRINSE la Jandarmeria Gorj! Vezi ce s-a întâmplat!

jan

 

 

 

 

 

 

 

 

JANDARMII GORJENI AU SĂRBĂTORIT PATRONII SPIRITUALI

SFINŢII ARHANGHELI MIHAIL ŞI GAVRIIL

      Marți, 08 noiembrie, a.c., personalul din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, a sărbătorit ocrotitorii spirituali Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil, prilej de organizare și desfășurare a unei rugăciuni de mulțumire dedicată acestei sărbători, oficiată în Paraclisul unității.

Astfel în prezența personalului din comandamentul de unitate, doi preoți din cadrul Parohiei Sfântul Nicolae din municipiul Târgu-Jiu, au oficiat rugăciunea de mulțumire, ținând cu această ocazie și o cuvântare despre importanța sărbătoririi Sfinților Arhangheli, și miruind pe cei prezenți după obiceiul creștinesc.

Totodată au fost pomeniți cei trecuți în neființă, eroi jandarmi și din rândul personalului unității.

Informaţii suplimentare:

Cei doi Sfinți Arhangheli au fost aleși drept patronii spirituali sau ocrotitorii conducătorilor de oști sau ai armatelor considerate că apără oamenii de primejdii, reprezentând veritabile simboluri ale luptei împotriva răului.

Jandarmeria Română are deviza Lex et ordo (Lege și ordine), acesta fiind motivul principal care a stat la baza alegerii Sfinților, după anul 1940, drept ocrotitorii spirtuali ai instituției, Arhanghelul Mihail fiind considerat de Biserica Ortodoxă drept apărătorul legii, iar Arhanghelul Gavriil, apărătorul dreptății și al ordinii.

     Cu acest prilej, transmitem sincere felicitări și urări de sănătate jandarmilor români care își desfășoară activitatea în țară și în cadrul misiunilor internaționale, precum și tuturor românilor care poartă numele Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil!

La mulți ani”

loading...
Loading...

Citește și

Veşti RELE! Ce ne pregăteşte Fiscul!

Fiscul va trimite în a doua jumătate a acestui an decizii de impunere către toţi …

2 comentarii

  1. purtatorul de cuvant al institutiei de altfel onorabile este un mort viu

  2. Jandarmeria Romana are acelasi tip de patron spiritual ca vestita Garda de Fier.Sa fie doar o intamplare?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *