FOTO. Președintele executiv al FNME, la masă cu Băsescu

nica-base

FNME e consecventă în acțiunile paralele cu sindicalismul, punându-și la bătaie resursele pentru susținerea politică a partidului lui Traian Băsescu. Este de notorietate faptul că, în campaniile electorale pentru alegerile prezidențiale din 2004 și 2009, liderul sindical Marin Condescu, actul președinte onorific al FNME, a tras cu Băsescu fiind amfitrionul mitingurilor electorale din orașele minerești Rovinari și Motru. În prezent, Condescu nu se mai expune public alături de oamenii din jurul președintelui, însă locotenenții săi continuă să țină aproape de partidul lui Băsescu.
Liderii Federației Naționale Mine Energie sunt în discuții cu Partidul Mișcarea Populară pentru susținere electorală la alegerile parlamentare. Dovada: Petre Nica, președintele executiv al FNME, și vicepreședintele pe huilă, Cristian Istoc, au stat la masă cu Traian Băsescu, la finele săptămânii trecute, când fostul președinte a participat la sărbătoarea anuală de la Țebea, dedicată lui Avram Iancu. Cei doi sindicaliști au luat masa cu Băsescu și senatorul de Hunedoara, Haralambie Vochitoiu, având ca decor însemnele Partidului Mișcarea Populară. Dincolo de prietenia dintre Nica și Vochițoiu, ajuns președinte al PMP Hunedoara după fuziunea cu UNPR, întâlnirea cu Băsescu nu e deloc întâmplătoare în contextul alegerilor parlamentare de peste trei luni de zile.
La Gorj, colaborarea FNME cu PMP este evidentă și s-a consolidat prin prisma relației dintre consătenii Marin Condescu și liderul organizației județene, Nicolae Davițoiu. De când s-a retras în poziția de președinte onorific al FNME, Condescu nu mai negociază cu Davițoiu la biroul federației ci, la cârciuma din parc a președintelui PMP.
Se știe că atât Condescu, dar și cei care i-au urmat la conducerea FNME au investit serios în expunerea mediatică oferită de postul de televiziune controlat de Davițoiu, fiind omniprezenți la emisiunile acestuia. După răcirea relațiilor dintre Condescu și Dumitru Pârvulescu, pare că actualul președinte al FNME a fost oarecum izolat de adepții fostului lider care fac legea în interiorul structurii sindicale.


loading...
Loading...

Citește și

Mafioții de pe Centura Tg-Jiului AU DISPĂRUT! Italienii, obligați să le plătească sume importante afaceriștilor țepuiți. Varianta de ocolire, ÎN AER!

Italienii acuzați, în toamna anului trecut, că au țepuit mai multe firme din Gorj și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.