vineri , 20 octombrie 2017 - 2:32

FOTO și VIDEO: De opt ani el recuperează crucea din apa înghețată a râului Gilort

mairan-ciungu
Doi tineri s-au întrecut de Bobotează, pentru a prinde crucea de lemn aruncată de preot în râul Gilort din comuna Bengeşti-Ciocadia, singurul loc din judeţul Gorj unde se mai practică acest obicei. Câştigător a ieşit Marian Ciungu, în vârstă de 30 ani, care a recuperat crucea pentru al optulea an consecutiv din cei nouă ani în care a participat la acest eveniment. „ Sunt mulțumit și aș vrea cât mai mulți concurenți. Chiar mă ajută Dumnezeu și sunt fericit că scot crucea Mântuitorului din apă. N-am răcit niciodată. Anul acesta a fost mai frig, a fost și gheață, a trebuit să spargem gheața aseară pentru că nu aveam unde să sărim. Să fie cât mai frig și tot mă arunc”, a declarat Marian Ciungu. Pentru curajul său și pentru că a prins crucea, tânărul a primit și un premiu constând în suma de 100 de lei.
Anul trecut, doi tineri au participat la această competiție inedită, iar în urmă cu doi ani, patru persoane s-au întrecut pentru a scoate crucea din râul Gilort.

loading...
Loading...

Citește și

Programul RABLA 2018 se extinde! Vezi ce poți să cumperi cu tichetul!

  Ministerul Mediului pregătește o serie de programe destinate reducerii poluării, printre care se află …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.