FOTOGRAFIA care a făcut ÎNCONJURUL LUMII! Povestea din spatele ei e ŞOCANTĂ!

olive_poveste_tatuaj_coperta_96011600

 

 

 

 

 

Când era doar o copilă, Olive Oatman plecase într-o călătorie cu părinţii ei prin California, cu caravana. Pe atunci, fata avea doar 14 ani.

Soarta a făcut ca, în momentul în care au ajuns în Arizona, să fie atacaţi de tribul Yavapai. Aproape toţi membrii familiei au fost ucişi. Olive şi sora sa, Mary Ann, în vârstă de 7 ani, au supravieţuit masacrului, dar au fost răpite de indienii din trib şi au fost transformate în sclave.

Din fericire pentru cele două copile, după puţin timp au fost vândute unui trib vecin, Mohave. Aici au fost tratate omeneşte şi, în cele din urmă, a prins drag de ele chiar căpetenia tribului care, nu după mult timp, le-a şi adoptat. Din acel moment, viaţa lui Olive a căpătat o turnură interesantă.

Anii au trecut şi cele două copile au început să-şi iubească familia adoptivă… Mai apoi, urmând tradiţia tribului, fetele au fost tatuate pe bărbie şi pe braţe. Potrivit credinţelor tribului, acele tatuaje erau menite să asigure fetelor un trai mai bun în viaţa de apoi.

Din acel moment, fetele au început să se îmbrace ca fetele din trib. Hainele de pânză au fost înlocuite cu piei de animale, iar trupul le-a fost împodobit cu fel de fel de talismane.

După o vreme, o mare secetă s-a abătut deasupra Arizonei. Moartea a început să-şi facă tot mai mult simţită prezenţa şi triburile dispăreau unul câte unul… Foametea, vinovată de cele mai multe morţi, a secătuit şi tribul fetelor… Din nefericire, şi Mary Ann Oatman a pierit…

Olive a supravieţuit şi legenda spune că, după ce s-a unit în spirit cu unul dintre cei mai însemnaţi tineri din trib, i-a dăruit şi doi copii.

După o vreme, vestea că o femeie albă locuieşte cu tribul Mohave a ajuns în oraş şi oamenii au început să „negocieze” întoarcerea tinerei printre aceştia. Au trimis un mesager şi, spre surprinderea tuturor, în ciuda faptului că Olive era, de acum, parte din familia lor, a decis să se întoarcă în oraş.

Aici l-a întâlnit pe fratele său, Lorenzo, despre care crezuse că fusese ucis în timpul masacrului. Imediat ce a pus piciorul în oraş, Olive a devenit o celebritate. Tatuajele care-i împodobeau trupul atrăgeau străinii ca un magnet. În 1857, pastorul Royal B. Stratton a scris o carte inspirată din trecutul tinerei – „Viaţa printre indieni”. Aceasta a devenit imediat un best-seller şi, cu banii câştigaţi peste noapte, bărbatul a plătit educaţia lui Olive şi a fratelui său.

După o vreme, Olive s-a căsătorit, legal, cu un fermier şi s-au stabilit în Texas. La 65 de ani, aceasta a murit, însă poveştile sale sunt vii şi astăzi.

– See more at: https://www.realitatea.net/povestea-socanta-din-spatele-acestei-imagini-cine-este-tanara-cu-semnele-misterioase-pe-fata_2004700.html#sthash.WWD9KfRa.dpuf

loading...
Loading...

Citește și

Unde va ploua în aceste zile!

Vremea în mini-vacanța de Rusalii. Vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei în mini-vacanţa de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *