vineri , 24 noiembrie 2017 - 7:47

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic

sanatate

Persoanele care includ in dieta zilnică fructe bogate în flavonoizi au fost mai puțin predispuși îngrășării. De asemenea, ei au parte și de alte beneficii pentru sănătate. De aceea trebuie să consumi anumite fructe zilnic.

Potrivit unui studiu realizat la Harvard, care a adunat datele de la mai mult de 124.000 de persoane cu vârsta peste 24 de ani, cei care au consumat mai mulți flavonoizi nu au avut probleme legate de îngrășat și unii chiar au slăbit când au mâncat fructe în mod regulat. Iată care sunt cele mai bune fructe!

Merele
Merele reprezintă una dintre cele mai bune alegeri alimentare zilnice, pentru că ajută la controlul greutății corporale. Se pare ca polimerii flavonici din mere inhibă enzimele care descompun zaharurile simple, ceea ce înseamnă că în loc de a favoriza stocarea grăsimilor, ajută la arderea lor.

De asemenea, merele sunt fructe ideale pentru menținerea imunității, dar ajută și la o bună digestie, datorită conținutului de fibre.

Perele
O sursă bună de pectină, perele sunt bogate în flavonoizi și vitamine, ceea ce le face potrivite atunci când vrei să slăbești sau pentru a preveni diabetul zaharat de tip 2. Studiile au arătat că perele favorizează pierderea în greutate, mai mult decât alte fructe.

O pară proaspătă oferă aproape un sfert din nevoile zilnice de fibre, ceea ce înseamnă că oferă beneficii pentru flora intestinală.
loading...
Loading...

Citește și

Poţi evita dependenţa de picături nazale

Nu există iarnă fără răceală, nu există răceală fără nas înfundat. Un simptom supărător pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.