marți , 28 februarie 2017 - 2:52

Găină, condamnat la ani grei de închisoare, după crima din parc

gg12

Mircea Tudorică Albu, bărbatul de 46 de ani care l-a omorât pe Ion Călugăru, în noaptea de 23/24 aprilie și l-a abandonat în parcul din zona Spitalului ”Tudor Vladimirescu” din Tg-Jiu, a fost condamnat, ieri, la 12 ani de închisoare.

Mircea Tudorică Albu, zis ”Găină”, și-a recunoscut vina în fața judecătorilor de la Tribunalul Gorj și a fost condamnat, pentru comiterea infracțiunii de omor, chiar la primul termen de judecată, la 12 ani de închisoare și 4 ani pedeapsă complementară, adică interzicerea unor drepturi civile. Magistrații i-au respins acestuia cererea privind schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de omor în cea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.
”Găină” a fost arestat și trimis în judecată, după ce în noaptea de 23/24 aprilie a acestui an a avut o altercație cu Ion Călugăru, zis ”John”, în fața unui magazin cu program non-stop din zona parcului din apropierea UPU Gorj. Ion Călugăru i-a adresat cuvinte jignitoare concubinei lui Găină și cei doi bărbați s-au luat la bătaie chiar pe trotuarul din fața magazinului. Procurorii au stabilit că scandalul a continuat apoi și în parcul din apropiere ”Victima s-a deplasat pe trecerea de pietoni în parcul din faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Inculpatul a plecat în urmărirea victimei pe care a prins-o din urmă şi i-a dat un pumn în faţă, victima a căzut pe spate, a încercat să se ridice, moment în care inculpatul i-a aplicat un picior în piept, victima căzând fără a se mai ridica”, se precizează în rechizitoriu. Călugăru a fost găsit, la scurt timp, fără suflare, de un trecător. Din raportul medico-legal rezultă că ”moartea numitului Călugăru Ion a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei meningo-cerebrale, consecutivă unui traumatism cranio-cerebral şi toracic acut. Hemoragia meningo-cerebrală, care constituie cauza decesului, s-a putut produce mai probabil prin cădere şi lovirea feţei de o suprafaţă contondentă, posibil urmarea unei hetero-propulsii, lovire directă”.
Decizia magistraților gorjeni nu este definitivă.

Adrian Georgescu

loading...

Citește și

RĂFUIELILE de pe străzile din Târgu Jiu au BĂGAT SPAIMA în consilierii județeni

Consilierii județeni liberali au declarat, în ședința de consiliu de ieri, că sunt îngrijorați de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.