Găină, condamnat la ani grei de închisoare, după crima din parc

gg12

Mircea Tudorică Albu, bărbatul de 46 de ani care l-a omorât pe Ion Călugăru, în noaptea de 23/24 aprilie și l-a abandonat în parcul din zona Spitalului ”Tudor Vladimirescu” din Tg-Jiu, a fost condamnat, ieri, la 12 ani de închisoare.

Mircea Tudorică Albu, zis ”Găină”, și-a recunoscut vina în fața judecătorilor de la Tribunalul Gorj și a fost condamnat, pentru comiterea infracțiunii de omor, chiar la primul termen de judecată, la 12 ani de închisoare și 4 ani pedeapsă complementară, adică interzicerea unor drepturi civile. Magistrații i-au respins acestuia cererea privind schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de omor în cea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.
”Găină” a fost arestat și trimis în judecată, după ce în noaptea de 23/24 aprilie a acestui an a avut o altercație cu Ion Călugăru, zis ”John”, în fața unui magazin cu program non-stop din zona parcului din apropierea UPU Gorj. Ion Călugăru i-a adresat cuvinte jignitoare concubinei lui Găină și cei doi bărbați s-au luat la bătaie chiar pe trotuarul din fața magazinului. Procurorii au stabilit că scandalul a continuat apoi și în parcul din apropiere ”Victima s-a deplasat pe trecerea de pietoni în parcul din faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Inculpatul a plecat în urmărirea victimei pe care a prins-o din urmă şi i-a dat un pumn în faţă, victima a căzut pe spate, a încercat să se ridice, moment în care inculpatul i-a aplicat un picior în piept, victima căzând fără a se mai ridica”, se precizează în rechizitoriu. Călugăru a fost găsit, la scurt timp, fără suflare, de un trecător. Din raportul medico-legal rezultă că ”moartea numitului Călugăru Ion a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei meningo-cerebrale, consecutivă unui traumatism cranio-cerebral şi toracic acut. Hemoragia meningo-cerebrală, care constituie cauza decesului, s-a putut produce mai probabil prin cădere şi lovirea feţei de o suprafaţă contondentă, posibil urmarea unei hetero-propulsii, lovire directă”.
Decizia magistraților gorjeni nu este definitivă.

Adrian Georgescu

loading...
Loading...

Citește și

Accident SPECTACULOS pe Defileul Jiului, după tragedia din Ungaria! Ce a făcut o ŞOFERIŢĂ şi cum arată mașina tinerei

Trei tineri au scăpat miraculos cu viață, după ce au fost implicați într-un accident spectaculos …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *