GALERIE FOTO | Primarul Florin Cârciumaru, ACUZAT că a tras ȚEAPĂ unor târgujieni!

carciumaru

În fiecare campanie electorală, primarul de la Târgu Jiu promite familiilor din municipiu apă, canalizare, modernizări, flori, etc., și de fiecare dată aceștia sunt înșelați.

Florin Cârciumaru a fost reales, însă, nimic din ce a promis alegătorilor din Drăgoieni nu s-a întâmplat. În campania din primăvară, acesta a făcut vizite peste vizite, rugând oamenii să-l voteze. Ei și-au ținut promisiunea, iar primarul de Târgu Jiu a ajuns iar la primărie. „Nici nu știți cât mă bucur că lasă primăria și se face senator. De fapt, nici nu știu dacă e mai bine sau mai rău. Cert este că e o mare ușurare că nu va mai fi primar. A mințit tot timpul”, a spus un locatar al locuințelor sociale de la Drăgoieni.

Fără apă și canalizare

dragoieni07

Din patru în patru ani, Cârciumaru a promis celor 23 de familii din cartierul UM Drăgoieni și apă și canalizare și șanțuri. Și reabilitarea locuințelor. Evident, aceste lucrări nu s-au efectuat, în ciuda unor proiecte de fezabilitate făcute cu bani grei… dar, pe acest subiect revenim în edițiile viitoare. Problemele sunt însă grave: apa freatică este aproape de suprafață iar pe sub clădirile fostei unități militare transformate de câțiva ani în locuințe sociale, băltește apa. Construcțiile sunt vizibil afectate iar oamenii se tem că, la un moment dat, acestea se vor nărui peste ei: „Este apă infiltrată până la 30 de centimetri, pe perete în sus. Fundația acestor clădiri este inundată iar situația asta este de 13 ani. Construcțiile se deteriorează și strică toate îmbunătățirile pe care noi le-am adus, ca să trăim omenește, cu foarte mulți bani”, spune unul dintre locatari.

Singura fântână, cu apă nepotabilă

dragoieni18

Zona nu beneficiază nici de alimentare cu apă. Cele 23 de familii sunt nevoite să care cu bidoanele, de ani de zile, apa de la un kilometru distanță. În mijlocul micii colonii există și o fântână însă apa este nepotabilă. Pe de altă parte, oamenii se plâng că în urma ploilor abundente, șanțurile existente care sunt extrem de înguste sunt pline cu reziduuri și nu au nicio gură de revărsare. „Aici, în fiecare vară, totul se umple de mătasea broaștei. Când e cald, din cauza boscheților care ne înconjoară totul se transformă în șerpărie. Am fost la primarul Cârciumaru de zeci de ori și cu această problemă. Deși a promis, nici un muncitor de la Edilitara n-a venit să toaleteze copacii, să defrișeze buruienile. Noi, locatarii, am făcut ce nu a făcut primăria. Am îngrijit și am adus îmbunătățiri acestor clădiri de cazarmă. În ciuda contractelor de închiriere pe care le semnăm, mai mult obligați, nu beneficiem de ce scrie acolo adică: instalații sanitare. Nu avem toalete fiindcă nu există canalizare. Am renovat un WC rămas de pe vremea unității militare, tot cu banii noștri. Mai scrie în contractele de închiriere că beneficiem de uși, ferestre, instalații de încălzire. E o minciună sfruntată. Totul a fost cumpărat de noi, primăria nu ne-a asigurat nimic. Noi nu suntem proprietari, ci locatari ai unor clădiri de care răspunde municipalitatea, care e obligată să ne asigure condiții decente de trai. Toate îmbunătățirile ne-au costat sute de milioane de lei vechi. Nu avem băi, lavoare, chiuvete, bideuri sau dușuri… cum scrie în contractele alea. Nimeni nu-și poate face o baie decentă în casă, fiindcă nu avem canalizare. Nici nu am cerut canalizare, ci numai ce s-ar fi făcut cu puține fonduri, adică: o igienizare a zonei, o defrișare a mărăcinilor și tufărișului existent, șanțuri pentru ca apa să nu se mai infiltreze în construcțiile în care stăm, fiindcă la un moment dat o să cadă pe noi, și dărâmarea unor anexe rămase de pe timpuri. Primarul Cârciumaru nu a făcut nimic din aceste lucruri, deși s-a rugat de noi în campania electorală să-l votăm. L-am votat, dar ne-a tras țeapă! Acesta e adevărul. Nici apă nu avem, mergem zilnic un kilometru să ne facem aprovizionarea…Am cerut un bec, să fie luminată zona. Seara, copiii vin de la școală pe bâjbâite. E întuneric total. Nici măcar un stâlp cu un bec nu s-a putut pentru noi. Nu suntem cetățeni de lumea a treia, am ajuns aici nu pentru că asta ne-am dorit noi… Asta a fost soarta”, a mai spus locatarul citat.

loading…


loading...
Loading...

Citește și

Se întâmplă la Judecătoria Târgu-Jiu, după cinci ani de la moartea unei tinere cântărețe

Clipe grele pentru familia interpretei de muzică populară, Alina Firiza, care și-a pierdut viața într-un …

3 comentarii

  1. Haideti, xeroxistilor, pupati-l, pupati-l in CUR pe Carciumaru!

  2. Domnilor jurnalisti de ocazie,de cat sa scrieti articole slabe mai bine scrieti in articol bine documentat si de interes public cu tema ,,cum si-a angajat domnul primar Florin Carciumaru 6 – SASE- personae ruda cu dumnealui in Primaria Targu-jiu,,…..nepotul,sotia lui si sora ei iar dupa casatoria ficei lui ia angajat pe cei doi frati ai ginerelui Calinoiu si pe sotia fratelui mai mic!!!!Asta este tema de ancheta jurnalistica nu ce scrieti voi si nu intereseaza pe nimeni,daca sunteti curajosi de ce nu cercetati acest subiect de traffic de influenta??

    • De ce credeti ca situatia a 23 fam.nu este intetesanta??Credeti ca e normal in 2016 sa nu ai apa potabila,sa traiesti in”evul mediu”?inntr-o localitate componenta a municipiului?Lipita de Tg-Jiu?Habar nu aveti cati bani s-au cheltuit cu un studiu de fezabilitate si un proiect de reabilitare din care nu sa facut nimic.Habar nu aveti cati bani au incasat niste firme pt lucrari care de fapt nu sau facut.Habar nu aveti de multe lucruri.Iertati-ma ca mi-am permis sa spun „habar nu aveti”.Poate aveti,dar pt d-voastra e mai important cate pers.a angajat Carciumaru nu cum traiesc semenii d-voastra si cat se fura de pe urma unor fam defavorizate.Se merge pe principiul ca ei sant mult prea prosti sa si vorbeasca.Mare greseala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *