Gogoșarii îți îmbunătățesc vederea

 

Mai dulci decât ardeii grași, gogoșarii îi poți găsi cu ușurință mai ales toamna, au un conținut vitaminic și de antioxidanți extrem de sănătos pentru organismul uman.

Vitamine, minerale, antioxidanți, o adevărată porție de sănătate de care te poți bucura acum din plin. În plus vitamina A te va ajuta să îți menții acuitatii vizuală pe timpul nopții, și totodată să previi bolile de inimă și ochi. Luteina ajută și ea la prevenirea unor boli oculare, precum degenerescența maculară.
În compoziția lor se regăsește și complexul vtaminic B dar și o doză bună de acid folic ce ajută la reducerea nivelului de homocosteină, un nivel crescut al acestei substanțe favorizează apariția bolilor cardiace.
Doza de potasiu din gogoșari ajută de asemenea la menținerea sănătății cardiace fiind benefic și pentru funcționarea musculaturii și a sistemului nervos.
Pe lângă nutrimenții mai sus menționați regăsim și prezența vitaminei K, responsabilă cu sănătatea osoasă dar și cu timpii de coagulare a sângelui în organism.

Activează metabolismul

Culoarea lor roșiatică este legată de nivelul de licopen pe care aceștia îl au în compoziția sa și care contribuie la menținerea sănătății inimii printre altele, cercetătorii fiind de părere că gogoșarii te pot proteja de anumite forme de cancer în special cel de prostată, vezică, pancreatic și cervical.
La fel ca ardeii iuți, gogoșarii conțin și ei capsaicină, chiar dacă într-o doză mai mică, însă și așa tot contribuie cu succes la activarea termogenezei, stimulând în același timp și metabolismul. Este indicat în curele de slăbire tocmai datorită gamei largi de nutrimenți benefici bunei funcționări a organismului uman.
În cazul în care suferi de afecțiuni gastrointestinale consumul de gogoșari poate fi consumat cu încredere, având capacitatea de a calma și vindeca durerile de la nivelul gâtului și de a diminua sângerările nazale, acest fapt fiind explicat de prezența vitaminei K.

Scad colesterolul rău

Dacă te regăsești printre persoanele ce se confruntă cu un nivel ridicat de colesterol rău, apelează cu încredere la gogoșarul roșu pe care îl poți consuma în stare crudă, în salate, ciorbe sau să îi pui la borcan pentru iarnă.
În plus, aceștia consumați cu regularitate îți vor proteja oasele, cartilajele și vor ține infecțiile la distanță de tine.
Deși îi poți regăsi sub diverse culori, cei roșii au o cantitate mai mare de licopen și de vitamina C, ajutând totodată la o mai bună absorbție a fierului în organism.
Este bogat și în minerale precum fier, cupru, zinc, mangan, magneziu dar și seleniu, sunt cărnoși și zemoși, o sursă bună de fibre mai ales pentru tranzitul intestinal corespunzător.

Combat cancerul

Puterea lor antioxidantă, licopenul, betacarotenul fac din gogoșari alimentele ideale pentru a stopa dezvoltarea celulelor canceroase și pentru a ține cancerul la distanță.
Sucul de ardei roșu și de gogoșari este benefic în tratarea problemelor de la nivelul sistemului respirator, astfel că îl poți adăuga cu toată încrederea în smoothie-urile tale sau în sucurile preparate în casă.

sursa: clicksanatate.ro

loading...
Loading...

Citește și

Sâmburii de caisă fac minuni în organism

Nu mai aruncaţi sâmburii de caisă după ce mâncaţi fructul! Sunt plini de proteine, acizi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.