GREII GORJULUI, DISPUTĂ pe problemele clubului PANDURII

sediul-pandurii

Dan Vâlceanu și Nicolae Davițoiu acuză că de vină pentru situația actuală a clubului de fotbal sunt liderii PSD Gorj. Ion Călinoiu le transmite că dacă nu pot să ajute echipa în aceste momente dificile, mai bine să nu încurce lucrurile.

Valceanu

Acționarii clubului Pandurii s-au întâlnit, săptămâna aceasta, de câteva ori pentru a găsi soluții de redresare a situației financiare. În urma discuțiilor, la care a participat și Marin Condescu, s-a vorbit inclusiv despre varianta de intrare în insolvență. Liderul PNL Gorj le cere membrilor asociați ai clubului să-și asume răspunderea pentru situația în care a ajuns CS Pandurii Târgu-Jiu. “Au tot fost ședințe în care s-a încercat salvarea clubului până a intrat în insolvență sau până l-au adus la insolvență. Eu cred că acționarii de la Pandurii, asociații, de fapt, trebuie să-și asume răspunderea pentru situația clubului. Dacă analizați situația sau cifrele care au fost făcute publice de-a lungul vremii, acum o lună de zile, cred, domnul Prunariu spunea că, la plecarea dânsului, clubul era stabil din punct de vedere financiar. Că l-a lăsat cu bani în cont și că mai aveau undeva la 400.000 euro , cred acea reeșalonare de la finanțe. Acum, datoriile acelea s-au dublat aproape, e vorba despre 700.000 euro, iar acționarii Florin Cârciumaru și Cosmin Popescu vor să introducă procedura de insolvență. Ăștia sunt salvatorii clubului Pandurii: Călinoiu, Cosmin Popescu și Cârciumaru, care l-au adus la insolvență”, a declarat Dan Vâlceanu.
Davițoiu: Gorjul o să rămână și fără fotbal

davitoiu_2

Ca și Dan Vâlceanu, Nicolae Davițoiu consideră că vinovați pentru că Pandurii se află la un pas de insolvență sunt șefii Partidului Social Democrat de la Gorj. Liderul Partidului Mișcarea Populară nu crede că Marin Condescu poate să devină patronul clubului, așa cum s-a speculat în presa locală. „Condescu nu are cum să devină patron de club. În primul rând, actuala formulă sub care își desfășoară activitatea clubul Pandurii nu permite să aibă patroni. Este un fel de asociație cu acționari. Pentru a avea patroni, trebuie să se transforme în societate comercială, deci trebuie să figureze sub altă formă de organizare. Ce încearcă ei că să ia de colo să pună acolo și dau la vreunul din jucători ce datorii au, sunt soluții provizorii. Deci, este foarte clar că CS Pandurii, în momentul de față, nu o să mai reușească să mai revină niciodată pe linia de plutire. Sunt atâtea cluburi de divizia A care sunt în această situația și sunt cluburi din orașe mult mai mari decât Târgu-Jiu și nu au reușit să iasă din această situație. Ați văzut Târgu-Mureș, U Cluj, care a ajuns în liga a 4-a, Petrolul Ploiești, Rapid, deci situația este destul de complicată. Nu este atât de simplă, cum o arată, în momentul de față, acționarii clubului Pandurii. După părerea mea, Gorjul o să rămână și fără fotbal, nu că mi-aș dori eu. Cam asta este ordinea, întâi rămânem fără echipa de fotbal și apoi o să rămânem și fără Complexul Energetic Oltenia. Aici ne-a dus PSD-ul, astea sunt realizările lor pentru alegerile parlamentare”, a precizat Nicolae Davițoiu.

Călinoiu: Vor avea de pierdut, dacă se folosesc de Pandurii în campanie

calinoiu-pandurii

Președintele executiv al PSD Gorj le recomandă opozanților să lase deoparte declarațiile politice când vine vorba de problemele clubului Pandurii. Ion Călinoiu crede că Dan Vâlceanu și Nicolae Davițoiu vor avea de pierdut din punct de vedere electoral la alegerile parlamentare, dacă se vor folosi de subiectul CS Pandurii în campanie. „Eu, acum, nu pot decât să vin cu o recomandare, să lăsăm implicarea politicului în deciziile care sunt de mare importanță pentru un domeniu de activitate necesară nouă, gorjenilor, activitatea sportivă de performanță. Dacă pot să pună umărul e foarte bine, dacă nu, să nu încurce lucrurile. A striga și a spune lucruri neadevărate este foarte ușor, dar te descalifici. Este foarte clar. Să spună toată lumea că acela care trebuie să dea bani și a sistat finanțarea este Complexul Energetic Oltenia .CEO trebuie să dea bani și atunci și Vîlceanu și Davițoiu și oricare să spună că CEO este în continuare cel care trebuie să dea bani, nu prin sponsorizări, ci prin activitate bugetată, așa cum a fost de la înființarea sa. Prunariu este omul care a sistat într-o mare măsură scurgerile de bani care au avut loc în fotbal ca și în minerit. Atât trebuie să spună Vîlceanu, dar nu mai vreau să creez o polemică. Aici nu e vorba de pierderi, e vorba de neîncasarea veniturilor. Nu a mai plătit CEO. Ori CEO a finanțat cu milioane de euro echipa de fotbal și acum nu a mai dat un leu. Deosebirea este că acum s-a făcut performanță cu bani puțini și, la ora actuală, se vede în continuare că trebuie într-adevăr să conștientizăm că jucătorii sunt niște eroi, sunt antrenorii, este staful tehnic. Iar ceilalți trebuie să-și dea cu părerea mai puțin și să spună că trebuie să facem ca ceva ca CEO să înțeleagă că nu trebuie să mai dea milioane de euro, ci un milion jumătate de euro anul acesta ca să ieșim din situația asta extrem de grea. Sunt cluburi din țară care au zeci de milioane de euro datorii și nu mai fac valuri niciunul din zona respectivă. Noi nu facem decât să dam apă la moară celor care nu vor să avem fotbal. Eu spun foarte clar: cine implică aceste subiecte sensibile în campania electorală, le dau un sfat, să fie siguri că au de pierdut. Să-și revină, să punem toți mână de la mână, că nu avem cu ce.Nu se compară Gorjul cu Clujul”, a reacționat Ion Călinoiu.


loading...
Loading...

Citește și

LOVITURĂ pentru VERZI!

În condiţiile în care atât deputatul Iulian Iancu, cât şi voci din industria regenerabilelor spun …

6 comentarii

  1. ,, Sa punem toti , mana de la mana ,, ?????? Pai sa puneti voi mai politicienii parliti care a ti devalizat Gorjul ,,,,,,,,mai Calinoiule . Nesimtitilor . Devalizati Gorjul ,voi cei cateva zeci de politicieni si vreti ca noi simpli cetateni care oricum va hranim din impozitele pe care le platim sa mai platim o data pentru impotenta voastra ? Puneti va streangul de gat si tu Calinoiule si Valceanu si Mantog si Cosmin Popescu etc . IMPOTENTILOR . Nici sa furati nu stiti . Din lacomie si prostie nu stiti ca vaca pe care o mulgeti mai trebuie si furajata . Peste cativa ani ce mai furati mai mamelucilor daca acum distrugeti tot ?

  2. Nu credeam ca vreodata sa i dau dreptate lui Calinoiu : ,,Nu se compara Gorjul cu Clujul ,,. Cata dreptate ai nea Ioane . Nici Carciumaru cu Boc . Nici Calinoiu cu oricare alt presedinte de Consiliu Judetean din tara .La Gorj sa rasturnat carul cu prosti in Piata Prefecturii . Iar gorjenii i au instalat in fotolii de conducatori . Au umplut prefectura , consiliul judetean si primaria mun*cip*ului .La Gorj nu la Caracal .

  3. Gorjanul Prostovanul

    Ministrul Energiei: CEO a sponsorizat Pandurii cu 12 milioane de euro.

  4. de ce sa sponsorizeze ceo echipa de fotbal .stiti citi bani ia un miner in cariera .de ce sa plateasca ei echipa cind ei sunt sunt platiti cu salarii mizere iar fotbalistii cu mii de euro

  5. Gogule esti prea tampit ca sa intelegi ca fara Condescu nu exista Pandurii .Cu bunele si relele sale. Poate a furat , desi nu a fost condamnat inca de nici o instanta insa se vede cu ochiul liber ca este un bun organizator in tot ce face sau a facut: Clubul Pandurii , activitatea sindicala , ferma de capre sau chiar restaurantul sau ,, La Boeru,,.Tu Gogule esti doar un prostovan care nu poti pricepe decat coada la fasole cu ciolan Rosu-PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *