GREVĂ GENERALĂ în toate spitalele din ţară! Ce trebuie să ştii dacă mergi ASTĂZI la spital!

Sindicaliştii Sanitas au declanşat greva generală în toate spitalele din ţară. La Bucureşti, medicii şi personalul medical şi auxiliar au ieşit în stradă. Motivul grevei sunt salariile foarte mici.

Potrivit SANITAS, acest lucru presupune că 2/3 din salariații aflați în unitățile sanitare pot participa la grevă, restul de 1/3 din angajați trebuie să asigure continuitatea actului medical. Aceștia din urmă pot să nu fie membrii de sindicat, scrie Libertatea.

”Întrucât greva înseamnă întreruperea voluntară a muncii, și bazându-ne pe faptul că nimeni nu poate fi constrâns să facă grevă sau să renunțe la ea, vă recomandăm ca în data de luni, 31 octombrie 2016, să nu se programeze operații, să nu se facă internări, să nu se elibereze rețete, cu excepția cazurilor de urgență care nu pot fi amânate.

Facem apel la pacienți să amâne, pe cât posibil, prezentarea la unitățile medicale, în data de 31 octombrie 2016.

Ne cerem scuze față de persoanele care vor fi afectate de greva noastră și îi rugăm să înțeleagă că revendicările noastre sunt pentru asigurarea unui act medical de calitate, făcut de un personal motivat corespunzător ce își desfășoară activitatea în condiții decente de lucru, cu respectarea normativului de personal, cu asigurarea stocului corespunzător de  materiale și medicamente necesare, adică cu dotări corespunzătoare.

Liderii sau membrii de sindicat care participă la această acțiune trebuie să nu le fie teamă de faptul că unii spun că acestă grevă ar fi ilegală. Numai instanța de judecată se poate pronunța în acest sens”, au anunțat reprezentanții SANITAS.

loading...
Loading...

Citește și

ACUM! PATRU victime în accidentul de la Câmpu Mare! O persoană este inconştientă şi o alta încarcerată!

ISU Gorj a fost solicitat să intervină la un accident rutier produs pe raza localitatii …

Un comentariu

  1. De ce fac grevă?Un asistent medical câștigă peste 2500 de lei pe lună iar un medic peste 6000-7000 de lei….Si asta fără ciubucuri.
    Imi aduc aminte că liderul Sanitas pe țară avea peste 200 de milioane salariul pe lună.Să si facă datoria față de pacienți și pe urmă să aibă pretenții salariale.
    Mie îmi sună a campanie electorala pt ca se știe că liderii Sanitas sunt toți PSD ISTI.
    Să vă fie rușine pt asta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.