Grevă la Tribunalul Gorj! Judecătorii, nemulțumiți de SALARII: ameninţă că nu vor mai intra în sală

judecator-madalina-crevon

Judecătorii gorjeni au intrat în grevă. Aceştia ameninţă că nu vor mai judeca procesele dacă nu se vor rezolva problemelor din sistemul juridic. Reprezentanţii Magistraturi vor purta, în această săptămână, banderole albe pe robe, iar săptămâna viitoare, judecătorii vor intra în sălile de judecată, însă vor amâna cauzele dosarelor, orientându-şi atenţia doar asupra dosarelor cu caracter de urgenţă.
„Judecătorii de la Tribunalul Gorj au decis în Adunarea Generală a Magistraţilor din 8 septembrie să participe la această formă de protest, iniţiat la nivel naţional cu următorul calendar: săptămâna aceasta, 12 – 16 septembrie, vor participa banderole albe pe robă, anunţând intenţia de protest, iar de săptămâna viitoare vor intra într-o formă mai radicală a acestui protest în sensul că se vor amâna toate cauzele aflate pe rol şi care nu prezintă caracter de urgenţă. Această formă de manifestare a noastră a fost decisă după o îndelungă chibzuinţă şi a fost luată ca urmare a situaţiei existente la nivel naţional în sistemul judiciar”, a declarat judecătorul Mădălina Crevon. Judecătorul a precizat că, potrivit eurobarometrului Comisiei Europene, încrederea cetăţenilor în Justiţie a scăzut cu 13 procente, ceea ce este foarte îngrijorător.

Nemulţumiţi de sistemul de salarizare

Judecătorii protestează astfel, printre altele, împotriva unei decizii a Guvernului de a nu include magistraţii în aplicarea OUG 20/2016 privind salarizarea bugetarilor, prin care salariile judecătorilor s-ar fi majorat cu 18%. „Dorinţele noastre sunt mai vechi: este vorba de infrastructura de personal şi infrastructura tehnică a instanţelor în apropierea preconizatei intrări în vigoare a dispoziţiilor din Codul de procedură civilă şi penală referitoare la soluţionarea cauzelor în Camera de Consiliu. Există şi problema aplicării neunitare şi discriminatorii a dispoziţiilor legale referitoare la salarizarea din sistem. Există de asemenea multe aspecte legate de modul în care se înţelege aplicarea dispoziţiilor legale în legătură cu catalogarea independenţei justiţiei şi a sistemului judiciar. Atâta vreme cât justiţia depinde, din punct de vedere financiar de Puterea Executivă nu va putea niciodată să se manifeste cu o independenţă deplină, aşa cum este prevăzut în Constituţie”, a încheiat judecătorul Mădălina Crevon.loading...
Loading...

Citește și

Au luat NOTA 1 la Evaluarea Națională, în județul Gorj!

Dacă trei eleve din Târgu-Jiu au reușit să obțină nota maximă la ambele probe, la …

2 comentarii

  1. Muncesc din greu sa răsfoiască dosare sa le întoarcă ,ehe cu cititul e problema mare abia apuca daca avocatul insista cu…..m…Trebuie plătiți dai încolo de energeticieni aia pot sa lucreze si in mocirla fara echipament.Baile de nămol sunt bune la scurtarea zilelor si a pensiei.Zeiță justeței e legata la ochi sa nu poată citi dosare.si tine balanta ca sa dea dreptate ca.la piață.Cine plătește mai mult alege crastravetii.

  2. niste nesatui,care niciodata nu dau socoteala ptr erorile lor!schimba viata unui om fara remuscari,vor bani si privilegii!rusine acestor capuse!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.