Grig pregătit să mizeze pe tineri

pag161

Începând cu sezonul 2016-2017, echipele din Liga I vor fi nevoite să ”crească” în terenul de joc fotbaliști sub 21 de ani. Această regulă implementată de FRF pare însă, a nu afecta prea mult Pandurii, care a ales deja 4 tineri jucători pentru a se baza în stagiunea ce bate la ușă. Tehnicianul Petre Grigoraș este convins că Pârcălabu, Trifu, Mărgărit sau Pițian pot constitui soluții ”viabile” pentru gruparea gorjeană în primul eșalon al româniei.         

Cred că dispunem de un lot echilibrat. În cea mai mare parte avem la dispoziție jucători cu experiență, care sper să-i ajute să crească și pe cei mai tineri, pe care suntem nevoiți să-i folosim începând din acest sezon. Cred că undeva, am rămas la un nivel valoric bun vis-a-vis de pretențiile echipei pentru stagiunea 2016-2017.
Narcis Răducan, președinte executiv Pandurii Târgu Jiu

pag162

După despărțirile masive de jucători de la finalul stagiunii 2015-2016, Pandurii a încercat să acopere, în mare, golul lăsat, prin cele cinci transferuri deja operate în această vară: Voiculeț, Bărbuț, Herea, Ortega şi Obodo. Cu excepția fostului timișorean, mutările pandurilor vizează fotbaliști destul de experimentați, iar din câte se pare, acest aspect nu este unul întâmplător: ”Transferurile de până acum ne-au adus în mare parte jucători experimentați și asta e un aspect foarte important pentru integrarea lor la Pandurii. Cred că toți au demonstrat deja că au valoare la echipele la care au evoluat. Timpul este scurt, iar noi avem nevoie de rezultate imediate, mai ales că vine peste câteva zile campionatul și apoi Europa League”, a mărturisit chiar antrenorul Petre Grigoraș. Totuși, campania de achiziții a pandurilor este încă departe de a se fi încheiat, cunoscându-se faptul că se încearcă acoperirea a două posturi cheie din echipă: cel de fundaș central și atacant. Din păcate, conform ultimelor informații, achiziția unui vârf va mai trebui să aștepte și asta după ce, negocierile (destul de avansate) cu ivorianul Moussa Traore au eșuat definitiv luni seară. Atacantul în vârstă de 26 de ani, care a evoluat în sezonul trecut pentru RWS Bruxelles (Belgia) a cerut o sumă prea mare de bani la semnătură, dar și un salariu pe măsură, așa că Pandurii au sistat negocierile și vor debuta oficial în noul sezon al Ligii I doar cu o singură soluție viabilă: Ioan Hora. Dacă transferul lui Traore a picat, se așteaptă în schimb rezolvarea problemei fundașului central. În aceste zile, oficialii echipei gorjene vor trebui să aleagă dintre un olandez și un elen, primul sosind deja în România pentru a negocia cu Pandurii.

Despre soluțiile tinere: „Acum au șansa lor, să profite!”

pag163

Cu doar două zile înainte de debutul oficial de sezon, Pandurii știe pe ce tineri jucători va conta. Nevoit să apeleze la serviciile cel puțin unui fotbalist sub 21 de ani pe întrega durată a fiecărei partide din stagiunea 2016-2017, Petre Grigoraș a ales deja 4 tineri de la echipa a doua. ”Sincer, am avut deja posibilitatea în cantonamentul din Slovenia să-mi fac o părere despre tinerii jucători și despre cine va putea rămâne în lot. Au fost mai mulți tineri care s-au pregătit cu prima echipă, dar din păcate nu i-am putut opri pe toți. Deoarece unii din ei, cu regret, am considerat că mai au de lucrat și e mai bine să joace, poate la un nivel mai jos… Însă, unii au demonstrat că merită să le dau încredere și chiar e vorba de câteva certitudini. Mă refer aici la Pârcălabu, Trifu, Mărgărit sau Pițian, care e jucat deja și a crescut destul de mult în ultima perioadă. Deci sunt jucători ce în viitor ne pot ajuta, de aceea au și rămas în lotul celor ”mari”. Maxim 5 tineri vor fi păstrați în lotul pentru sezonul acesta și chiar am în plan ca și restul, odată sau de două ori pe săptămână, să facem individualizare cu jucătorii de viitor pe care îi avem în vizor. Deocamdată am ales 4-5 jucători, iar restul să-și aștepte rândul”, a dezvăluit tehnicianul pandurilor. Grigoraș crede că fotbaliștii ”under 21” aleși vor putea face față în viitoarele partide din Liga I: ”Sunt convins că nu se va cunoaște foarte mult diferența dintre jucătorii tineri, pe care ești și obligat să-i folosești, și titularii de drept. Important este să fie sănătoși până la debut și pregătiți fizic pentru Liga I. E clar că este un post din echipă pe care trebuie să ne axăm atunci când vine vorba de cei sub 21 de ani și e necesar să avem și dublură pe acel post. Nu pot să spun încă cine va juca titular dintre Pârcălabu, Trifu, Mărgărit sau Pițian, dar oricare din ei, care va intra în teren, vor fi soluții viabile. Acum au șansa lor, să profite!” Formația antrenată de Petre Grigoraş va avea parte de un debut extrem de dificil în noul sezon al Ligii I, deschizând ”balul” stagionar chiar în această vineri, de la ora 21:00, contra lui CS U Craiova.

loading...
Loading...

Citește și

De la Pandurii, la Viitorul!

Pentru unul dintre componenții lotului de fotbal gorjean, titular în partidele desfășurate de trupa lui …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.