Grigoraș asigură: „Nimeni nu a fost trimis la echipa a doua”

grig-gard

Tehnicianul pandurilor, Petre Grigoraș, printre puținii de la echipa de fotbal gorjeană care au fost de acord cu diminuarea considerabilă a salariului, recunoaște că are în continuare o misiune ingrată în Liga I.

Deși admite că echipa sa a fost scindată, practic, în două tabere, Petre Grigoraș a dorit să facă unele precizări asupra lotului ”pandur”, dar și asupra ultimelor măsurilor adoptate de conducere. Grig susține că se ocupă în continuare de pregătirea tuturor jucătorilor, dar că o face… separat! ”Nu există practic, jucători trimiși la echipa a doua. Cei din conducerea clubului au încercat o soluție de salvare, cel puțin din punctul lor de vedere. S-a luat în discuție doar perioada noiembrie-decembrie și bineînțeles că li s-au propus jucătorilor niște sume motrice, iar din iarnă să se renegocieze contractele sau să îi lase să plece pe cei care vor să facă lucrul ăsta. Iar în urma discuțiilor, o parte dintre ei au fost de acord, o parte nu. Firesc că pe undeva e anormal să li se schimbe contractele chiar în timpul competiției, dar nu sunt de condamnat nici cei din conducere ținând cont de situația critică. Dar nici jucătorii… Abia apoi mi s-a transmis că cei care vor semna, vor juca, iar ceilalți o să se antreneze separat. Deci nimeni nu a fost trimis la echipa a doua. Doar am luat jucători de la echipa a doua. Și am împărțit lotul în două, staff-ul tehnic urmând să se ocupe separat de fiecare grup. Doar nu puteam face antrenament cu 35 de jucători…”, susține Petre Grigoraș.

Unii s-au răzgândit, alții își mențin poziția

Antrenorul pandurilor dorește totodată să ofere ultimele informații asupra lotului de jucători format din protestatari și adepții compromisului. Grigoraș nu se ferește să dea nume atunci când vine vorba despre fotbaliștii cu probleme, dar și a celor care au ales să-și continue deocamdată activitatea la Târgu Jiu. Un lucru este, însă, destul de clar: cel care trebuie să gestioneze întreaga situație de la echipă –antrenorul, îi este cel mai greu, având o misiune ingrată. ”În afară de Obodo, care a renunțat la toți banii pe care trebuia să-i primească, nu mă mai pot baza acum pe o serie de jucători importanți. Bujis și Bunoza am înțeles că au depus memorii la FIFA, dar se antrenează în continuare la Târgu Jiu alături de Herea,Vali Munteanu, Ungurușan și Grecu. Toți sunt într-un conflict de muncă, iar eu sunt pus într-o situație extrem de delicată. Chiar mai sper încă se se mai schimbe ceva. Pleasca și Răuță s-au antrenat normal și se pare că s-ar fi răzgândit. Iar Vali Alexandru deja a plecat acasă pentru a se opera la umăr. Sincer, eu i-as primi cu braţele deschise pe toți! Normal că, decât să joc cu copii, care, cu tot respectul, abia fac față la Liga a III-a, mai bine cu jucători obișnuiți cu performanța”, mărturisește Grigoraș.

Cu soluții puține în fața unui nou examen în Liga I

Vrând, nevrând, Pandurii își va relua în această vineri, misiunea din campionat, odată cu desfășurarea etapei cu numărul XVI din sezonul regulat al Ligii I. Tehnicianul Petre Grigoraș recunoaște faptul că are din ce în ce mai puține soluții la echipă pentru partida extrem de importantă cu ACS Poli Timișoara. Totuși, după ce a fost unul dintre cei care au acceptat noile rigori salariale de la Pandurii, Grigoraș este dispus să meargă în orice condiții, ”până la capăt”. ”Eu trebuie să pregătesc jocul de vineri și e clar că trebuie să mă bazez pe jucătorii care sunt montați, care se mai gândesc încă la Pandurii. Iar în condițiile date, mi-am completat lotul cu jucători de la echipa secundă. E o situație foarte incomodă pentru mine, dar încerc să fac față. Dacă tot am fost de acord cu noile propuneri ale conducerii, inclusiv cu diminuarea salariului meu, sunt decis să merg până la capăt. Personal am luat o decizie pe care vreau să o respect, nu-mi convine, dar din moment ce am fost de acord să facem nişte sacrificii, am pus pe primul plan ca echipa să nu moară. Important e să nu ajungem în faliment, acesta este pericolul cel mai mare, nu amenințarea retrogradării”, concluzionează antrenorul pandurilor. Deocamdată, după 15 etape consumate din sezonul regulat, trupa lui Grigoraș ocupă locul 8 în clasamentul Ligii I, cu 19 puncte, însă nu a mai avut parte de vreun rezultat pozitiv (echivalent cu punct sau puncte), de 3 etape.

loading...
Loading...

Citește și

Programul Campionatului Mondial de fotbal 2018 (Rusia)

Faza grupelor Grupa A Egipt Rusia Arabia Saudită Uruguay Meciuri: 14.06 18:00 Rusia – Arabia …

Un comentariu

  1. E haos total la echipa.Copii se antreneaza, ceilalti nu mai vor sub nicio forma. Singurul lor antrenament e tenisul de picior. Grigoras nu mai are nicio autoritate, jucatorii nu mai asculta de el.Cam asta e realitatea, sa stie toata lumea ce se intampla acolo.Cineva trebuie sa plateasca pentru asta. O sa ajungem ciuca batailor si o sa ne multumim sa nu luam prea multe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.