Grigoraș explică eșecul de la Iași: „Ei au greșit mai puțin ca noi”

pag161

Așa cum era de așteptat, eșecul suferit de Pandurii în deplasarea cu CSM Poli Iași nu i-a picat deloc bine tehnicianul Petre Grigoraș. ”Principalul” de pe banca gorjeană a pus înfrângerea din Copou pe seama gafelor din defensivă, inclusiv a goalkeeperului Răzvan Stanca, titularizat din nou după o bună perioadă în care a fost rezerva lui David Lazar.   
Din câte se pare, precauția lui Petre Grigoraș pe care o afișa înaintea partidei cu Poli Iași a fost una justificată. Din păcate însă, nu jocul pandurilor a fost principala problemă care a dus la înfrângerea din Copou, ci greșelile din defensiva proprie, acolo unde fundașii s-au întrecut în gafe împreună cu portarul. Tehnicianul pandurilor a încercat să facă om scurtă analiză a partidei din etapa a IX-a a sezonului regulat, una la capătul căreia echipa din Târgu Jiu a ratat șansa să treacă în spatele liderului din clasamentul Ligii I, FCSB. Iată cum sună ”radiografia” făcută de Grigoraș la scurt timp după disputa din Moldova: ”Mai bine începeam meciul prost și îl terminam bine. Am stăpânit prima repriză, chiar am avut o ocazie clară să dublăm avantajul, echipa gazdă nu ne-a pus niciun fel de problemă, dar am primit un gol extrem de ușor. Chiar dacă am reușit la un moment dat să revenim, am egalat, am primit iarăși un gol hilar și nu am mai reușit să contăm pe tabelă. Pe final, a fost un meci deschis, pe contre, se putea întâmpla orice, să înscrie și gazdele. Veneam după două rezultate pozitive, nu trebuia să pierdem. Nu am schimbat nimic la pauză din gândirea pe care am pregătit-o. Tracul a fost de partea gazdelor, dar felicitări lor, au reușit să domine repriza secundă și au câștigat. Am încasat golurile foarte ușor, iar adversarul a pus presiune, încurajați de public, au primit încredere, tupeu, personalitate. Erau cam groggy la început, mai ales moral erau groggy, venind după o perioadă lungă de înfrângeri”, a declarat tehnicianul pandurilor.

Despre… „greșeli impardonabile”

Cert este că, dacă după primele 8 etape, Pandurii avea cea de doua apărare din Liga I (cu doar 5 goluri primite), Petre Grigoraș nu se aștepta ca formația sa să păcătuiască tocmai la acest capitol. Antrenorul echipei gorjene nu poate înțelege cum a fost posibil un asemenea dezastru în dreptul defensivei. Singura vină pe are și-o asumă Grigoraș se leagă de schimbărilor operate la nivel de prim 11-ece. ”Am făcut greșeli impardonabile. Valoarea și experiența trebuia să își spună cuvântul. Nu este vorba că am menajat anumiți jucători. E vorba de meciuri din trei în trei zile și am în lot fotbaliști care pot evolua la același nivel, la experiența și valoarea lor trebuia să joace la cel mai bun nivel. Dacă la unii am fost inspirat, la vreo doi, trei, nici eu și nici ei nu am fost inspirați”, mărturisește Petre Grigoraș. Pentru prima oară în noul său mandat la cârma pandurilor, tehnicianul moldovean nu se ferește să dea și nume ale principalilor vinovați pentru eșecul din deplasarea cu CSM Poli Iași: ”Stanca putea să facă mai mult la mai multe faze. Poate nici eu nu am fost inspirat la găsirea portarului. Am avut partida în mână și am pierdut-o”, crede Grigoraș. Totuși, încercând să tragă o concluzie asupra analizei partidei din etapa a IX-a, antrenorul pandurilor nu uită problemele de la club: ”Situația financiară e constantă, dar noi nu am putut păstra constanța în joc. Câștigasem destul de multe puncte… E adevărat, vin și anumite nemulțumiri, e clar că există, dar vom vedea cât mai pot să o ducă, nimeni nu cere să se rezolve acum problemele, dar trebuie să vedem interes din partea celor care trebuie să le rezolve”, a concluzionat Petre Grigoraș. Pandurii Târgu Jiu rămâne după 9 etape, cu 15 puncte, iar pentru gorjeni urmează vineri, un alt examen extrem de dificil: partida cu FC Viitorul, de la Severin.loading...
Loading...

Citește și

Treziți-vă! Săptămână decisivă de a avea din nou o echipă de primă ligă la Târgu Jiu

Din câte se știe deja, o șansă unică a apărut acum pentru ca Târgu Jiul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *