Grigoraș în fața unui scenariu horror: „Nu mai am pe cine să antrenez. Eu ce să fac în situaţia asta?”

pag161

Din câte se pare, situația de la Pandurii a ajuns acum la limita extremă: tehnicianul Petre Grigoraș nu știe dacă va mai avea pe cine să antreneze în viitorul apropiat! Cu chiu cu vai, Sânmărtean and Co. abia au fost convinși să se pregătească pentru meciul din etapa a X-a a Ligii I, cu Concordia Chiajna. După aceea, poate urma ”greva generală” sau chiar dezertarea în masă…    

Avem două săptămâni, sper totuși să se rezolve lucrurile, asta ar fi cel mai indicat. Nimeni nu a cerut să se rezolve lucrurile în totalitate, dar măcar o parte să se vadă că se încearcă şi există intenţii bune pentru a salva situaţia care pare să fie din ce în ce mai critică. Comunitatea de aici sper să fie alături de echipă, dispare sportul din Târgu-Jiu. Păcat de stadionul care se face… Nu o să mai aibă cine să joace.
Petre Grigoraș, antrenor Pandurii Târgu Jiu

Deși în ultima vreme a vorbit mai mult voalat despre situația în care se găsește echipa pe care o antrenează, Petre Grigoraş pare a fi ajuns acum la capătul răbdării. Atât el, cât și jucătorii. Tehnicianul moldovean a lansat un ultim avertisment pentru principalii responsabili ai grupării de fotbal gorjene în care explică în mod clar cum stau lucrurile: ”Este o situaţie foarte grea. Tot am ascuns, tot am sperat că lucrurile se vor îndrepta, dar nu știu cât se mai poate continua… De când am venit, doar s-a promis, nu s-a rezolvat mai nimic. Unii au mai mult de 3-4 luni salariu neplătit, alţii au bonusuri neîncasate, jucătorii care au venit acum nu au primit nimic. Toată lumea care a venit în vară nu a primit nici un salariu. Acesta este purul adevăr. Nu e deloc uşor să lucrezi într-o asemenea atmosferă, sunt de apreciat cum s-au prezentat până acum, dar totul are o limită. Chiar dacă nu e voită în subconştient, în gând s-a înfiripat acest gând. E lipsă de speranţă. Îmi este din ce în ce mai greu pot să-i motivez pentru a juca la un nivel înalt, nu se mai pot concentra 100%”, dezvăluie Grigoraș. Pentru moment, antrenorul pandurilor abia a reușit să-i convingă pe Sânmărtean and Co. pentru a face deplasarea la Chiajna, în meciul de campionat, de luni: ”Am avut o discuţie cu jucătorii, iar căpitanul echipei a desfășurat o ședință cu băieţii în vestiar să treacă peste orice, să se concentreze pentru meciul de la Chiajna. Mă bucur pentru atitudinea lor, sunt convins că şi la meciul cu Concordia vor face totul pentru ca rezultatul să fie de partea noastră”.

„Nu știu cât mai stăm…”

Dacă până mai ieri au fost alimentați doar cu promisiuni, acum, fotbaliștii de la Pandurii nu mai sunt dispuși să tolereze mult situația extremă în care se găsesc. ”Nu știu cât mai stăm aici. Poate o lună, maxim două… Vedem ce se va întâmpla, suntem în urmă rău cu salariile. Sper să nu se ajungă în situația în care să plecăm, dar avem și noi familii, trebuie să trăim. La fel cum muncim, vrem să fim și plătiți. Nu cerem prea mult, decât să ni se dea ceva, adică drepturile noastre. Situația este încordată în vestiar, unii vor să mai aștepte, alții nu… Antrenorul este alături de noi, dar ce poate să facă el? Simțim că cei din conducere ne-au abandonat”, mărturisește unul dintre jucătorii de bază de la Pandurii care a dorit să-și păstreze anonimatul. Cert este că antrenorul Petre Grigoraș este la curent cu toată situația din vestiarul său și chiar nu mai vrea să dea niciun pronostic. Decât acela că ”situația este foarte gravă”. Grig recunoaște totuși, că în maxim două săptămâni ar putea să nu mai aibă ce mai antrena la Târgu Jiu! ”Situaţia neclară deranjează cel mai mult, de promisiuni s-au săturat toţi. Vin două săptămâni de pauză în care nu ştiu ce se va întâmpla dacă lucrurile nu se vor rezolva, ştiţi foarte bine că suntem chiar la limita depunctării. Iar dacă se ajunge acolo, situaţia este foarte gravă. Nu ştiu dacă o să plece, nu ştiu dacă se vor mai antrena jucătorii. Există această posibilitate, dacă nu se va rezolva nimic după această partidă există o posibilitatea să nu se mai antreneze. Nu ştiu, o grevă generală în care nu mai am pe cine să antrenez. Eu ce să fac în situaţia asta?”, mărturisește și Petre Grigoraș. Paradoxal, tehnicianul moldovean nu pare a regreta alegerea făcută în acest an, când a hotărât să revină la Târgu Jiu într-un moment ce anunța criza financiară a pandurilor: ”Nu îmi pare rău de absolut nimic, nu îmi pare rău de alegerea făcută în vară. Nu vorbim de păreri de rău, discutăm de situaţia la zi a echipei şi posibilitatea de a se îndrepta pe parcurs. Nu îmi pare rău de nimic ce am făcut în viaţă.” Grigoraș este totuși convins că a avut o misiune mult mai dificilă la Pandurii decât Edi Iordănescu: ”Nu ştiu ce a fost înainte, nu ştiu dacă a fost vreodată situaţia de acum, părerea mea e că nu a fost situaţia asta. De la jucători am înţeles că nu luau salariile, dar luau primele, deci nu este aceeaşi situaţie. Şi la noi, dacă se luau primele la zi, nu ştiu dacă era o situaţie aşa dramatică. Vorbim de două lucruri separate, nu vreau să le comparăm, vorbim de prezent. Acum ce să trăim din amintiri că era bine în 2010, 2011 sau 2012? Vorbim de realitatea actuală, iar ea este una neagră. Cei care sunt în măsură să rezolve astfel de probleme ar trebui să urgenteze situaţia pentru că este mai grea de la zi la zi”.

loading...
Loading...

Citește și

Bogoi recunoaște că mai e mult până departe

Antrenorul pandurilor, Adrian Bogoi, nu se îmbată cu apă rece după cele două victorii obținute …

Un comentariu

  1. Să vă plătească Răducan din salariul pe care îl primește. Să-i cereți lui banii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *