Grigoraș își laudă jucătorii după ultimul succes din campionat, dar trage un nou semnal de alarmă

pag161

Și după consumarea rundei cu numărul VII din noul sezon al Ligii I, Pandurii se menține pe un loc de play-off. Totuși, problemele financiare se mențin și ele…  

Nu-mi rămâne decât să sper că cei abilitați vor rezolva acele probleme financiare în cel mai scurt timp. Ar fi păcat de această echipă frumoasă… Și e vorba de jucători experimentați, valoroși, care respectă fotbalul, iar noi, la rândul nostru, ar trebui să-i respectăm.
Petre Grigoraș, antrenor Pandurii Târgu Jiu

Pandurii a reușit în ultimul meci de campionat să provoace prima înfrângere stagională a lui Cristi Pustai acasă, dar și să etaleze, după o bună perioadă de timp, un joc bun, caracterizat prin destule ocazii de gol, dar și o atitudine pozitivă. Performerul echipei s-a numit de data asta George Țucudean, autorul unei ”duble” și a unui assist, care au adus practic cele trei puncte pentru Pandurii în deplasarea cu Gaz Metan Mediaș. Atacantul grupării gorjene a ajuns astfel la ”cota„ 3 goluri în acest sezon și conduce în clasamentul golgeterilor de la Pandurii. Dealtfel fostul dinamovist se află pe locul secund în topul de profil al Ligii I, alături de alți 5 fotbaliști care și-au trecut în cont 3 reușite până acum în 7 etape desfășurate din sezonul regulat. În altă ordine de idei, Țucudean se dorește a fi înlocuitorul perfect pentru Ioan Hora, golgeterul pandurilor și al campionatului trecut, odată cu trecerea acestuia din urmă în SuperLiga turcă. O altă ”bilă albă” în dreptul pandurilor, după partida de la Mediaș, vine de la mijlocașul Lucian Sânmărtean, care se dovedește pe zi ce trece a fi creierul demult căutat pentru echipa din Târgu Jiu. Pus până la urmă la punct cu pregătirea fizică, Sânmărtean a afișat o neașteptată poftă de joc, servindu-și în același timp coechipierii cu pase extraordinare. Doar neșansa ori lipsa de inspirație a unor colegi la finalizare l-au privat pe Sânmărtean să fie declarat cel mai bun jucător al meciului de la Mediaș.

pag162

Un antrenor mulțumit

Fără îndoială că succesul obținut de Pandurii la Mediaș a avut darul de a-l mulțumi pe tehnicianul Petre Grigoraș. Deși a avut ceva emoții până la finalul partidei desfășurate în Ardeal, ”principalul” de pe banca gorjeană s-a arătat destul de satisfăcut de jocul lui Țucudean and Co. Pentru prima oară în noul său mandat, Grigoraș a asistat la un joc consistent, dar și la… numeroase ocazii de gol, unele chiar rarisime. ”Cel mai mult mă bucur pentru atitudinea echipei, pentru faptul că deși am plecat de la 0-1 la Mediaș, am reușit să revenim pe tabelă destul de repede. Chiar am făcut un joc bun, am avut foarte multe situații clare de a marca, demult nu am mai văzut o partidă în care o echipă să aibă atâtea ocazii extrem de mari. Dacă am fi și marcat la măcar jumătate din ocaziile avute, rezultatul final era stabilit cu mult mai devreme… Dar, în fotbal se poate întâmpla orice, bine că ocaziile nu s-au răzbunat pe noi. Țin oricum să-i felicit pe băieți deoarece, în ciuda problemelor pe care le avem la club din punct de vedere financiar, jucătorii și-au văzut de pregătire, au dovedit că sunt profesioniști”, mărturisește Petre Grigoraș.

„Problema cu banii nu poate să continue la infinit”

Chiar dacă, din punct de vedere al echipei și al rezultatelor înregistrate în acest sezon, Grigoraș se arată destul de mulțumit, un aspect îi dă încă foarte multe dureri de cap tehnicianului de la Pandurii. E vorba despre problema financiară, pe care ”principalul” de pe banca gorjeană o vede prioritatea numărul unu în acest moment. „E normal să existe o anumită presiune asupra echipei atâta timp cât apar diverse zvonuri din afară, iar dincolo de asta sunt chiar certitudini că Pandurii trece printr-o situație delicată, grea. Deci e normal și pentru jucătorii care au evoluat și sezonul trecut și care au încă restanțe financiare, să aibă o anumită stare de tensiune în rândul lor, iar lucrul ăsta nu poate să fie deloc benefic pentru bunul mers al echipei. Deocamdată însă, au dat dovadă de mare caracter și nu au pus prea mult în balanță problema aceasta, văzându-și în continuare de treabă. E clar că problema cu banii nu poate să continue la infinit, doar și jucătorii au răbdarea lor. Trebuie să-i înțelegem și noi… Eu sper ca cei care răspund de club rezolve această situație delicată. Pentru că ar fi păcat ca o echipă ce în ultimul timp a dovedit că este o nucă tare în campionatul României, o echipă care după 2010 a avut o evoluție foarte bună, să nu dispară atât de ușor. E foarte greu să revii apoi… A fost extrem de greu să ajungi unde ai ajuns acum, să te lupți pentru titlu, să joci în Europa League, iar acum ești pus în postura de a nu ști ce vei face mâine sau peste o lună-două”, atrage atenția Petre Grigoraș.
loading...
Loading...

Citește și

Bogoi visează la un sezon puternic cu Pandurii

Cel puțin pe hârtie, antrenorul pandurilor, Adrian Bogoi, a făcut planul de bătaie pentru următorul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.