Grigoraș, pus în fața unei situații disperate: „Ar fi crimă pentru această echipă!”

pag162-grig

Deși Pandurii pare să meargă din ce în ce mai bine în Liga I, situația de la gruparea de fotbal gorjeană rămâne încă una disperată. Până și antrenorul Petre Grigoraș avertizează asupra perspectivelor sumbre ce răzbat acum în dreptul pandurilor, o echipă rămasă fără niciun fel de sprijin financiar. Într-un flash-interviu acordat cotidianului „Gorj Domino”, Grig vorbește fără perdea despre realitățile de la formația din Târgu Jiu, ca și despre perspectivele sportive din acest sezon competițional.      
Reporter: Am trecut deja de jumătatea primei părți a campionatului. 12 puncte în 7 etape este un bilanț bun sau modest?
Petre Grigoraș: E unul bun, clar că se putea și mai bine, dar și mai rău… Ținând cont de toți factorii, adică un lot total schimbat, problemele cu banii. Eu zic că suntem în grafic și în creștere de la meci la meci.

Rep.: Începe să arate Pandurii cu adevărat ca o echipă de play-off? Cel puțin și după ultimul joc din Liga I…
P.G.: Dacă ne luăm după jucătorii din lot, echipa arată destul de bine. Dacă se va rezolva și problema cealaltă și știți foarte bine la ce mă refer, atunci vom arată într-adevăr ca o echipă de play-off. Este clar că atâta timp cât nu există o relativă liniște financiară, motivația echipei nu poate să fie maximă.

„Jucătorii au trecut peste toate problemele”

Rep.: Cine vi se pare cel mai în formă jucător pe acest început de sezon?
P.G.: Nu aș vrea să dau exemple, nu mă caracterizează. Echipa per total este una nouă și în curs de omogenizare. Acum, ușor, ușor a început să arate bine și chiar nu aș dori să evidențiez vreun jucător pentru că toată lumea încearcă să țină pasul. Eu țin să îi felicit pe toți deoarece că au trecut peste toate problemele: bani, condiții de antrenament, deplasarea la Severin și au dat dovadă de mare caracter. Le mulțumesc chiar că sunt niște profesioniști.

Țucudean, noul golgeter?

Rep.: Ce șanse are Țucudean să îl facă uitat pe Hora?
P.G.: Păi are șanse mari. Pentru că e un jucător valoros, care își dorește să revină în atenție și chiar să redevină o soluție și pentru echipa națională. Iar dacă va reuși să aibă continuitate, poate să devină o soluție cât se poate de viabilă. Îl aștept să joace constant meci de meci la un nivel ridicat. Hora și-a făcut treaba la Pandurii cu vârf și îndesat, iar Țucudean are șanse să îl facă uitat! Acum e pregătit și fizic, deci constanță îi mai trebuie.

Cu gândul la „surprinzătoarea” ASA

Rep.: După Mediaș, vine Târgu Mureș, o echipă surprinzătoare. E mai mult decât necesară o victorie, vineri?
P.G.: Ar fi senzațional dacă am reuși să învingem ASA-ul! Clar, adversarul nostru de vineri e o echipă surprinzătoare, o echipă grea a campionatului, trebuie să avem mare, mare grijă. Nu trebuie să ne raportăm la situația lor din clasamentul Ligii I pentru că au jucători foarte valoroși în componență. Vom avea un meci mai mult decât dificil cu ei… Dacă vom învinge, vom lega două victorii. Chiar speră să câștigăm această partidă, am ajunge la 15 puncte și ne-am consolida un pic și un loc de play-off. De acum încolo, clasamentul ar trebui să se mai ”rupă”, o să vedeți…

Rep.: Ceva vești bune de la conducători ?
P.G.: Așteptăm. Din păcate, ne place sau nu ne place, trebuie să spunem adevărul. Jucătorii sunt de apreciat, dar totul are o limită! Trebuie făcut tot posibilul ca lucrurile să nu degenereze. Speranțe sunt, dar trebuie concretizate. Ideal ar fi să fim la zi cu banii, dar cunoscând situația, măcar să mai dăm câte ceva la jucători… Dacă nu săptămâna asta, săptămâna viitoare să se ajungă la un consens, să se poată reabilita situația de la echipă. Vă spun sincer că nu este ușor deloc nici pentru mine și nici pentru echipă.

„Să se facă un stadion superb și să nu apuci să joci acolo…”

Rep.: La fel de sincer, credeți că va apuca să joace Pandurii pe noul stadion?
P.G.: Nici nu vreau să mă gândesc la asta! Ar fi crimă pentru această echipă frumoasă, pentru acest oraș! Ca o echipă puternică a campionatului, iar acum, să se facă un stadion superb și să nu apuci să joci acolo… Chiar nu mai comentez absolut nimic. Eu sper totuși să nu se ajungă acolo, ar fi mare păcat. Am trăit bucuria în urmă cu câțiva ani să avem un gazon la cele mai înalte standarde și mi-as dori să jucăm acum și pe un stadion nou, cu niște condiții ideale.

A consemnat Alin Peptan
loading...
Loading...

Citește și

Pandurii încearcă să îngenuncheze „Bătrâna Doamnă”

Runda cu numărul XXX a ligii secunde aduce ca adversară pentru Pandurii un alt nume …

Un comentariu

  1. Haideti sa nu fim ciudati si sa cumparam abonamente!!!!!!! Reclama mai multa! Si asa n avem multe momente frumoase, haideti sa fim solidari. Stadionul creste si ar fi mare pacat! Hai Pandurii, strangem randurile toti!!!!✌

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *