Grigoraș rămâne precaut asupra viitorului tinerilor ”panduri”

mat1

Tehnicianul Petre Grigoraș rămâne cu picioarele pe pământ în ceea ce privește „lupii tineri” de la Pandurii și nu așteaptă prea repede o creștere a valorii acestora, mai ales că marea majoritate „mai au de mâncat multă pâine până vor ajunge să devină certitudini”.

Deși o mare parte dintre tinerii debutanți din etapa trecută de campionat au avut o evoluție bună, antrenorul pandurilor, Petre Grigoraș, nu se îmbată deloc cu apă rece. Grig pare să știe că debutul lor în Liga I a fost unul ”forțat de împrejurări”, iar până să devină certitudini la nivel de primă ligă mai este cale lungă. ”Dacă știu să profite de această oportunitate, unii dintre tinerii jucători vor ajunge la nivel de primă ligă. Mi-e greu să cred, însă, că toți vor ajunge acolo. Și așa trebuie să fim realiști, pentru că ei, conjunctural au ajuns la prima echipă. Dacă nu dispăreau acei 10-12 jucători importanți, doar vreo 2-3 tineri aveau șansa să rămână în circuitul echipei mari și să debuteze. Cu tot respectul pentru ei, mai au de mâncat multă pâine până vor ajunge să devină certitudini. Deocamdată pot să joace o repriză bună, chiar un meci întreg bun, dar trebuie să ai continuitate. Ori lucrul ăsta se va vedea pe parcurs. Li s-a oferit o șansă puțin forțată de împrejurări și să sperăm că vor ști să profite de ea”, declară tehnicianul Petre Grigoraș.

Ajutoare… pentru ”grădiniță”!

Din câte se pare, debutul câtorva tineri de la Pandurii în Liga I a fost înlesnit nu doar de șansă, ci și de bunăvoința mai vechilor componenți ai grupării de fotbal gorjene. Până și antrenorul Petre Grigoraș admite că o parte dintre jucătorii experimentați de la Pandurii și-au creat program de lucru, în fiecare zi, la… ”grădiniță”! Iar șeful de „tură” este nimeni altul decât veteranul Lucian Sânmărtean, care lucrează sârguincios cu mai tinerii noi colegi. ”Voiculeț, Pleașcă, Antal, Răuță, Vasiljevic, Mrzljak, Sânmărtean, jos pălăria pentru ei! Nu doar că au hotărât să joace în continuare, în ciuda problemelor grave de la club, dar au strâns în jurul lor copiii și i-au încurajat, i-au învățat ce trebuie să mai știe despre fotbalul de la acest nivel. La antrenamente avem o adevărată grădiniță! Să-l vedeți pe Lucian Sânmărtean, dimineața, are un program de lucru la sala cu copiii și sunt vreo 10-12 care se înghesuie acolo cu el. Sunt ascultători și încearcă să învețe câteva lucruri benefice pentru viitorul lor”, dezvăluie Grigoraș. Pe lângă Trifu, Pîrcălabu și Hlistei (ultimul venit de la UTA Arad), Pandurii a mai cooptat în ultima perioadă la prima echipă nu mai puțin de 9 jucători tineri. Este vorba de Laurențiu Tudor, Denis Brînzan, Daniel Pîrvulescu, Marian Pirtea, Alexandru Oprița, Angelotti Trocan, Răzvan Negrilă, Ionuț David și Ioan Dodoi, care au făcut pasul de la Pandurii 2 către prima echipă antrenată de Petre Grigoraș.

loading...
Loading...

Citește și

De la Pandurii, la Viitorul!

Pentru unul dintre componenții lotului de fotbal gorjean, titular în partidele desfășurate de trupa lui …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.