sâmbătă , 21 aprilie 2018 - 18:40

Grigoraș vorbește despre problemele pandurilor

pag162-grig2

Eu sunt mulțumit în mare parte de lotul de jucători pe care îl am la dispoziție, există un lot destul de valoros și am încredere în acei fotbaliști. Nu suntem la 100%, vom fi în cel mai scurt timp, trebuie să avem încredere în toată lumea, le voi da șanse la toți, dar bineînțeles că și vom analiza greșelile care s-au făcut și voi lua măsuri și în privința asta.
Petre Grigoraș, antrenor Pandurii Târgu Jiu

Deși bilanțul echipei gorjene înregistrat pe acest debut de sezon al Ligii I este deocamdată, unul destul de bun, cu 8 puncte strânse în cele 4 etape consumate și nici o înfrângere în cont, tehnicianul Petre Grigoraș vede deja câteva probleme în echipa pandurilor. Dincolo de capitolele formă fizică și omogenitate, Grig nu se arată prea mulțumit de eficacitatea de pe faza ofensivă, mai ales că mai multe goluri însemnau… mai multe puncte în clasament! ”Am ratat multe ocazii pe acest debut de sezon. Acolo ce să mai facem? Poate doar să intervenim doar cu sfaturi, până la urmă e vorba de valoarea jucătorilor și de intuiția lor de moment… Chiar am irosit foarte multe ocazii, chiar și din poziție de unu la unu cu portarul. Iei partea bună că se ajunge acolo și speri ca într-o zi, acele ocazii să se transforme în goluri. Pentru că am fi avut mult mai multe puncte în campionat, am fi fost calificați mai departe și în Cupa Ligii”, opinează „principalul” de pe banca gorjeană. O altă problemă remarcată de Grigoraș în echipa sa se leagă de faza defensivă, acolo unde partea stângă a rămas descoperită și nu oferă soluțiile de joc scontate. De aceea, tehnicianul pandurilor se luptă acum pentru a face rost de ceva bani pentru a aduce un nou fundaș stângă. ”Știm că sunt probleme pe partea stângă, dar cunoaștem problemele de la echipă și nu poți să mai aduci alți jucători pentru că ar trebui să avem și niște fonduri cu care să-i plătim măcar pe cei care sunt deja. Dacă mai aducem alții, devine din ce în ce mai dificil. Fiecare antrenor și-ar dori tripluri pe fiecare post, însă lucrul ăsta necesită niște costuri suplimentare, iar noi nu ne permitem. Să sperăm că cei care sunt în măsura să ne ajute, se vor gândi și la asta. E adevărat, la nivel de fundaș stânga suntem mai puțin acoperiți acum, am tot întârziat să luăm o decizie. A mai venit și acea eliminare a lui Grecu… Vom vedea, săptămâna aceasta cred că vom lua o decizie în acest sens”, a precizat Grigoraș.

Sânmărtean mai are de „tras” după debutul său la Pandurii

Pentru prima oară de la legitimarea sa la Pandurii, internaționalul Lucian Sânmărtean a fost titular în echipa gorjeană pentru care a debutat în meciul din etapa trecută de campionat, cu CFR Cluj. La cel dintâi meci pentru Pandurii, mijlocașul în vârstă de 36 de ani a jucat 63 de minute, fiind înlocuit pe teren de croatul Filip Mrzljak, cel care a și marcat, în minutul 75, golul prin care s-a deschis scorul în întâlnirea cu CFR Cluj, încheiată în cele din urmă cu scorul de 1-1. Încercând să-i analizeze evoluția de duminica trecută, tehnicianul pandurilor, crede că Sânmărtean este încă departe de forma optimă de joc. ”Debutul lui Sânmărtean a fost așa cum ne așteptam. Știam că el vine după o pauză lungă imediat după Euro, adică o pauză totală. Ori în doar 2 săptămâni, chiar dacă experiența și valoarea sa poate să echilibreze puțin timpul de recuperarea și adaptare în echipă, este departe de a fi acum la 100% din capacitate. El este un jucător care poate să facă diferența, care poate să elimine adversarii dintr-o simplă mișcare de corp, poate să verticalizeze jocul. Însă, în ultimul meci, cel cu CFR, chiar nu a avut ce face, mai ales că ați văzut că s-a jucat aproape numai pe latul terenului de colegii săi”, a punctat Grigoraș. Cert este că, la rândul său, Lucian Sânmărtean recunoaște faptul că mai are de ”tras” până să redevină un jucător exponențial: ”Deocamdată potențialul meu este mai scăzut, mai ales după pauza aceea de 2 luni și jumătate de inactivitate. Mă bucur însă, că am revenit pe teren, că mi s-a oferit posibilitatea să joc din nou. Cred totuși, că după debutul meu și odată cu meciurile care vor urma, voi putea să-mi ajut echipa ceva mai mult. Pandurii e o echipă care joacă fotbal bun, e un grup foarte bun aici, am ales pentru că mi-am dorit să vin aici şi pentru antrenor, şi pentru grup, şi pentru oraş. Eu am ales Pandurii fiindcă am simţit nevoia, aşa pe final, să vin la o echipă care chiar să îmi dea bucuria să joc şi plăcerea de a juca în continuare”, a declarat fotbalistul.


loading...
Loading...

Citește și

„Aglomerație” pentru Pandurii în etapele următoare de campionat

Următoarele două săptămâni se anunță a fi destul de aglomerate în campionatul Ligii a II-a, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *