Grupuri oprite la CEO!

termo-turceni

Două grupuri de la Sucursala Electrocentrale Turceni au cedat astăzi, după ce în ultimele zile compania a fost obligată să mențină siguranța Sistemului Energetic Național. Conform șefilor CEO, la unul din grupuri s-a fisurat cazanul, iar cel de-al doilea a fost oprit din cauza unei defecțiuni la banda transportoare de cărbune, care ar fi înghețat.

Într-o perioadă în care duce greul în Sistemul Energetic Național, Complexul Energetic Oltenia s-a văzut nevoit să oprească două grupuri energetice de la Turceni. Un cazan fisurat și o bandă transportoare înghețată, acestea fiind cauzele opririi celor două grupuri. Surse din cadrul companiei au acuzat faptul că, de fapt, cele două grupuri au fost oprite pentru că stocul de cărbune era de doar 40 de mii de tone și nu ar fi fost suficient, însă managerul CEO, Sorin Boza, a negat acest lucru. „Sunt două avarii la Turceni. La un grup s-a spart cazanul, iar al doilea grup am fost nevoiți să-l oprim din cauza unei benzi transportoare care a înghețat, nici vorbă de lipsă de cărbune. Sperăm să le punem în funcțiune în cel mai scurt timp”, a spus Sorin Boza.

Ministrul Energiei știa de oprirea grupurilor

Toma Petcu, ministrul Energiei, știa de faptul că cele două grupuri de la Turceni au fost oprite din cauza problemelor tehnice. Se pare că fisura cazanului de la grupul de la Turceni a apărut în urmă cu cinci zile, însă conducerea CEO a decis să nu-l oprească atunci, pentru că era nevoie de energie în sistem, iar grupul a cedat în această dimineață. Conform unor surse din cadrul companiei, la primele ore ale dimineții, rezerva de cărbune de la Sucursala Electrocentrale Turceni era de 98 de mii de tone de lignit.

Liderii de sindicat nu știu de problemă

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, nu știa despre avaria de la Turceni. „Nu cunosc concret ce s-a întâmplat acolo, dar atunci când sunt temperaturi scăzute, sunt probleme cu aprovizionarea, cu descărcarea cărbunelui, sunt chestii inerente”, a spus Pârvulescu.

loading...
Loading...

Citește și

CONTRACT cu CEO! 60 de hectare de teren, ÎMPĂDURITE în timp RECORD! Angajaţii TESA, pe câmp!

CE Oltenia redă periodic în circuitul natural, terenuri care au fost exploatate de lucrări miniere. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *