Guvernul contestă iar la CCR pensiile aleşilor locali

Guvernul a contestat din nou pensiile speciale ale aleşilor locali la CCR, după ce au trecut de votul final al Senatului, a anunţat premierul Dacian Cioloş. Curtea Constituţională a admis, la începutul anului, contestaţia Cabinetului Cioloş privind constituţionalitatea legii privind pensiile aleşilor locali. Judecătorii au invocat faptul că nu este indicată sursa de finanţare, dar au arătat şi că actul normativ discriminează între categoriile de aleşi locali, simplii consilieri locali şi judeţeni fiind exceptaţi de la lege. Potrivit proiectului, primarii şi şefii de consilii judeţene ar urma să primească pensii de până la 6 000 de RON.

Pensiile speciale pentru aleşi locali au trecut de votul final al Senatului pe 21 iunie. El a subliniat că din textul adoptat de parlamentari nu reiese clar cum ar urma să fie finanţate aceste pensii care nu respectă principiul contributivităţii.

Guvernul afirma în textul sesizării că, deşi legea a fost declarată neconstituţionala în urma primei sesizări, constata că punerea în acord cu decizia nu s-a făcut decât într-o mică măsură. Un prim argument al guvernului este că prevederile legii instituie un regim legal prin care o anumită categorie restrânsă de cetăţeni este favorizată. Ulterior, Executivul afirma că se creează discriminare între categoriile de demnităţi vizate.

 

loading...
Loading...

Citește și

Senatorul Cârciumaru vrea trecerea UM Sadu la Ministerul Economiei

PSD este singurul partid politic de încredere și capabil să susțină relansarea economică a unor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *