Horia Braia, arhitectul târgujian care schimbă fața clădirilor din Constanța

arhitect-Horia-Braia-4

Arhitectul Horia Braia este din Târgu-Jiu, dar s-a stabilit de ceva vreme la Constanța, acolo unde are în derulare mai multe proiecte importante. A absolvit cursurile Universității „Ion Mincu” din București, dar locuiește și creează la Constanța. Talentatul tânăr lucrează în prezent la un amplu proiect de renovare a reședinței lui Gheorghe Gheorghiu Dej, care datează din 1938 și este situată în Eforie Nord. De asemenea, în septembrie va începe mai multe proiecte în Norvegia.

Încă din primii ani de liceu, Horia Braia și-a dorit să studieze arhitectura și să creeze clădiri ce vor rămâne mărturie a talentului său și a spiritului său inovator. Târgujianul în vârstă de 28 de ani locuiește și muncește la Constanța, dar are proiecte în mai multe localități din județ. Din septembrie va începe câteva proiecte în Norvegia. „În Târgu-Jiu nu m-aș întoarce, ca oraș nu cred că poate fi în prezent un suport de dezvoltare pentru tinerii bine pregătiți. Vin acasă doar în vizită, mai ales că părinții mei locuiesc acolo. (…) Cele mai noi proiecte pe care le am sunt spațiile dealer-ilor Mercedes Benz în România (Autoklass, Tiriac auto etc), adaptarea lor la standardele de excelență Mercedes. Mai am câteva proiecte în Norvegia! Și, din câte se pare, este posibil să primesc vești și mai bune de la Mercedes, dar asta vă voi spune când se vor concretiza. (…) Ce n-am făcut până acum este un stadion! Adică, asta visez să fac. Poate într-o zi voi participa la faza de concept, căci, de regulă, un stadion nu se execută de un singur proiectant”, a afirmat arhitectul Horia Braia.

Va da o nouă față casei lui Dej

Unul dintre proiectele importante ale tânărului arhitect Braia este cel de renovare al unei construcții care datează din anul 1938 și este în Eforie Nord. Această clădire a servit și ca reședință de vară a lui Gheorghe Gheorghiu Dej. „Proiectul a constat în amenajarea exterioară și interioară a casei, recompartimentarea etajului și a anexei, cât și proiectarea gardului de împrejmuire a proprietății. Este estimat pentru finalizare în luna august 2016. Îmi prezintă interes datorită istoriei clădirii, stilului arhitectural, iar amplasamentul este unul de excepție, pe malul Marii Negre. (…) Arhitectura ca artă în România înseamnă cel mult 10% din faza unui proiect. Asta înseamnă faza conceptului inițial al construcției sau amenajării teritoriale. În rest, arhitectura reprezintă doar o muncă privind obținerea de avize, acorduri, autorizații și conformare cu normative, legi și proceduri”, a declarat arhitectul Horia Braia.

Are firma sa

arhitect-Horia-Braiax

http://www.rhmexpert.ro este locul în care îl găsiți pe Horia Braia. Este o firma cu activități de arhitectură si urbanism, cât și servicii de consultanță pe domeniile urbanismului și amenajării teritoriului. „Este înființată în anul 2008, cu activitatea începând de la finalul anului 2014. Din luna octombrie 2015, sediul firmei este mutat în Constanța, unde în prezent derulez o serie de proiecte de arhitectură: locuințe colective dispuse în aproprierea lacului Siutghiol, amenajarea unei zone dispuse în localitatea Ovidiu, pe malul lacului Siutghiol, cu destinație de locuire, agrement și loisir. Mai am câteva proiecte de amenajare interioară a unor spații”, a mai spus Horia Braia.

loading...
Loading...

Citește și

ANUNȚ important din partea magazinului Lidl!

Reprezentanții magazinelor Lidl au transmis un comunicat de presă în care ne informează că au …

Un comentariu

  1. Este un om deosebit, stiu asta toti cei care il cunosc! Am fost de curand la Autoklass Pipera, este superb renovat, executat dupa planurile sale!! Succes in continuare dl. Horia Braia, si sa proiectati si stadionul de fotbal!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *