Iată LISTELE cu EXPROPRIAȚII de la Roșia – Jiu și Jilț – Sud! Câți BANI vor primii oamenii pe terenurile afectate de minerit

colaj-liste

Complexul Energetic Oltenia va oferi preţurile pieţii pentru terenurile pe care le va achiziţiona pentru extinderea carierelor Roșia –Jiu și Jilț Sud. Ministerul Energiei și-a dat avizul pentru exproprieri, în baza Legii de utilitate publică, și a lansat în dezbatere publică două proiecte de Hotărâre a Guvernului, despăgubirile depășind 10 milioane de lei.
Proprietarii vor primi sume cuprinse între 1,067 și 9,74 lei/mp de teren.

98.605 lei, cea mai mare sumă, la Roșia – Jiu

173 de proprietari ai unor terenuri agricole și păduri, de pe raza comunei Fărcășești, vor primi despăgubiri în urma exproprierilor necesare extinderii carierei Roșia Jiu, aflată sub autoritatea Sucursalei Miniere Roșia-Rovinari. Potrivit unui raport de evaluare, întocmit în baza Legii 255/2010 pentru utilitate publică, au fost calculate sumele individuale aferente despăgubirilor pentru cele 414 hectare ce urmează a fi expropriate, iar proiectul de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea amplasamentului şi declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate în coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ,,Menţinerea şi dezvoltarea capacităţii de producţie la cariera Roşia de Jiu”, a fost lansat în dezbatere publică de către Ministerul Energiei.
Proprietarii de terenuri vor fi despăgubiți cu 1,067 lei pe metrul pătrat de teren arabil și viță-de-vie, respectiv, 3,034 lei pentru pădure. Sumele pe care le vor primi proprietarii sunt cuprinse între 6 lei, cea mai mică despăgubire, și 98.605 lei, cea mai mare, pe care o va încasa fostul subprefect Eugen Vîlceanu.

Evaluare mai mare pentru terenurile din Jilț

Situația e cu totul diferită în privința terenurilor proprietate privată situate în coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional “Lucrări pentru punerea în funcțiune a capacității finale de producție de 8.500 mii tone/an lignit la cariera Jilț Sud”, parte componentă a Sucursalei Miniere Motru-Jilț: prețul pe mp de teren este chiar și de aproape zece ori mai mare comparativ cu zona Fărcășești. Astfel, peste 200 de proprietari vor primi 4,90 lei/mp de teren, indiferent de categoria de folosință, la alte peste 600 de persoane le-au fost evaluate pădurile și terenurile la 4,30 lei, iar alte 24 de proprietari vor primi, diferențiat, între 6,31 și 9,74 lei/mp pentru suprafețele expropriate. Cea mai mare sumă pe care o va încasa o singură persoană este de 86.000 de lei. În total vor fi expropriate 950 de terenuri cu o suprafață totală de 444 de hectare.

 

VEZI MAI JOS LISTELE

 

Lista proprietarilor şi a sumelor individuale, rezultate din raportul de evaluare întocmit în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 255/2010 cuprinzând imobilele supuse exproprierii, situate pe raza comunei Fărcăşeşti din judeţul Gorj, al obiectivului de investiţii „Deschiderea si punerea în exploatare a carierei Rosia de Jiu, jud. Gorj, la o capacitate de 8,0 milioane t/an”

 

Lista proprietarilor şi a sumelor individuale, rezultate din raportul de evaluare întocmit în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 255/2010 cuprinzând imobilele supuse exproprierii, situate pe raza comunelor Mătăsari şi Slivileşti din judeţul Gorj, a obiectivului de investiţii „Lucrări pentru punerea în funcţiune a capacităţii finale de producţie de 8.500 mii tone/an lignit la cariera Jilţ Sud „loading...
Loading...

Citește și

Termenul de depunere a cererilor de plecare voluntară din CEO a EXPIRAT! NOTIFICĂRI la AJOFM

Angajații din CE Oltenia care au vrut să intre în programul de 200 de disponibilizări …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *