duminică , 22 octombrie 2017 - 0:26

IGPR anunţă OPERAŢIUNEA Avalanche: 5 reţinuţi, 37 de percheziţii la imobile,39 de SERVERE ridicate!

Cinci persoane au fost reţinute, 37 de imobile au fost percheziţionate şi 39 de servere au fost ridicate în urma unor activităţi desfăşurate la cea mai amplă operaţiune de luptă împotriva criminalităţii informatice desfăşurate la nivel mondial, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de IGPR.

Potrivit IGPR, au fost identificate victime din 180 de ţări ale căror calculatoare au fost infectate cu malware. De asemenea, 220 de servere au fost trecute offline prin notificări de folosire abuzivă trimise providerilor de servicii de hosting.

Poliţia Română a participat alături de autorităţi de aplicare a legii din alte 29 de state, sprijinite de organizaţii internaţionale de aplicare a legii, la operaţiunea de luptă împotriva criminalităţii informatice.

Aceasta a fost cea mai amplă operaţiune de acest gen, peste 800.000 de domenii web fiind indisponibilizate, blocate sau scoase de sub controlul infractorilor informatici.

În România, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii informatice din cadrul Inspectoratului au pus în aplicare ordonanţele de ridicare de date informatice emise de procurorii DIICOT. Astfel, au ridicate 8 servere găzduite în România, ai căror clienţi sunt cetăţeni străini.

Ordonanţele de ridicare de date informatice au fost emise în urma unor solicitări de conservare emise de autorităţile judiciare din Germania, în baza prevederilor Convenţiei de la Budapesta.

Sursa: http://www.stiripesurse.ro/igpr-anun-a-operatiunea-avalanche-5-persoane-retinute-37-de-perchezitii-39-de-servere-ridicate_1166630.html

loading...
Loading...

Citește și

FOTO. Iată-l pe PIROMANUL din Stănești!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.