IMAGINEA care te va EMOȚIONA PÂNĂ LA LACRIMI!

13 septembrie 1958
Amza si Domnica au spus DA iubirii.

14358687_1859158850978622_6983450252360940877_n

„Trece o jumatate de ora. Mai trece o ora. Si inca una, iar Amza tot nu apare… Domnica era o pustoaica cuminte, nu intarziase niciodata acasa. Dar i-a fost frica sa treaca din nou prin cimitir, sa se intoarca la ai ei. Cum era geniala si sportiva, a gasit solutia: s-a suit intr-un copac. Iar la ora 11:30, pe aleile parcului, foarte melancolic si singuratic, cine-mi venea cu mainile in buzunar? Amza care nu spera ca o s-o mai gaseasca pe Domnica, asa ca trecea artistic pe acolo, fluierand. Domnica nici nu stia cum il cheama si, din copac, i-a facut: „Pas-pas!”. Lui i s-a parut ceva incredibil. Cred si eu! Sa gasesti o gagica in copac, la 11:30¦ A ajutat-o sa coboare si i-a recitat din Minulescu: „Si ai sa ma uiti, caci si uitarea e scrisa-n legile omenesti¦”. Cu asta a cucerit-o. A pupat-o si a dus-o acasa in zori. Doamna si domnul Policrat tremurau de groaza, ca fata lor nu se intorsese pana la ora unu noaptea.
Iar Amza n-a fost erou ca le-a adus fata?
N-a fost deloc erou, pentru ca in curte i-a sarutat mana, tot artistic, iar Domnica s-a emotionat ingrozitor, a uitat ca are de trecut un prag si a cazut. S-a julit pe genunchi, si-a rupt rochia si a intrat in casa plina de sange, toata ciufulita si disperata, plangand in hohote in fata familiei Policrat. Parintii au intrebat-o ce i s-a intamplat. Iar ea, in hohote de plans, atata a spus: „Ih, ih, m-am in-dra-gos-tiiit”.
Ce intalnire!
Dar asa a fost toata viata lor. Din tot ce stiu eu, si din filme, ei au trait una dintre cele mai frumoase povesti de iubire. A fost mai mult decat o iubire: a fost si o prietenie extraordinara! ”

Oana Pellea

Sursa foto: Amza Pellea-Nemuritorul

loading...
Loading...

Citește și

I s-a făcut rău în bazin! La câteva minute, a murit! Bărbatul a fost scos inconştient din apă!

Un bărbat în vârstă de 63 de ani,din județul Alba, a murit după ce i …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *