Import masiv de energie. Eolienele consumă în loc să producă

eoliene-cmk

Aportul energiei eoliene la producţia de electricitate a României era negativ ieri dimineață, ceea ce înseamnă că turbinele eoliene au ajuns să consume energie electrică, în loc să producă. Sistemul Energetic Naţional a recurs la importuri.

Minus 21 MW. Aceasta era producţia de energie electrică a României din surse eoliene ieri la ora 10.00, potrivit datelor Transelectrica, arată Economica.net. Astfel, cea mai mare parte a producţiei de energie era asigurată de Hidroelectrica, cu 47% din consum, urmată de centralele pe cărbune, cu 30%, şi de centrala nucleară de la Cernavodă, care asigură circa 9% din producţie, dat fiind că unul dintre cele două grupuri este oprit.

Producție fluctuantă și imprevizibilă

Potrivit publicației menționate, România are o capacitate instalată de circa 3.000 MW în eolian, potrivit datelor Asociaţiei Române pentru Energie Eoliană (RWEA), dar producţia de energie din această sursă este fluctuantă şi imprevizibilă, după cum a arătat-o şi situaţia de ieri. În condiţiile în care eolianul are aport negativ, iar un grup de la Cernavodă este oprit, România a ajuns să importe energie electrică pentru acoperirea consumului. Importurile erau de 600 MW putere orară. Specialiştii din energie spun că parcurile eoliene au nevoie de energie electrică pentru consumul propriu. „Situaţia de acum a apărut pentru că nu bate vântul. Dar şi în situaţiile în care bate prea tare, cu peste 22 de metri pe secundă, centralele eoliene se opresc automat. Ele au însă un consum tehnologic propriu”, a declarat Gheorghe Indre, director în cadrul Transelectrica, pentru Economica.net.

loading...
Loading...

Citește și

Valoarea fierului sustras din incinta Carierei Lupoaia! Prejudiciul de aproape 100.000 de lei, plătit cu funcția doar de un CFL-ist

Fierul scos, luna trecută, din galeriile fostei Mine Roșiuța, adus la suprafață de angajații de …

14 comentarii

 1. E treaba dobitocilor ce se intampla cu eolienele!E treaba ta,Horvath? Te-a sunat familia ca au intat eolienele peste ei in casa si stau cu mana intinsa? Consuma, platesc! Adica in loc sa produca si sa VANDA, consuma si PLATESC! Noi intelgem supararea ta, nu ai nici-o „supapa”, ca sa manace si gura ta si a celor ce te platesc sa scrii prostii , cu cei de la eoliene! Si cum carbunele e pe stoc, ploaie” garla” prevad cu siguranta ca vacanta ta e la Sacelu! Nuuuuu, nu platesti! Doar e a CEO si tu esti Horvath!

 2. Cat de disperată să fie situația sa accepți un asemenea articol! Parcă văd Șefii încruntați luni, doar au constatat si ei numărul de cititori ai producțiilor doamnei Horvath, sub jumătate din medie si bc p…lica comentarii! Ia zii dragă,ce ai astăzi! Impoooort, i-am demascat! Pentru orice om din domeniul energiei,asata doar dacă n-ai ce face si te pasionează statistica, dai pe site-ul Transelectrica si descoperi ce? EXPORT de energie net! Adicătelea, în luna iunie SEN a exportat 2835mwh s i a importat 19😂😂! Tot mwh!Acum ca ziarul a ajuns sa folosească cizmarii la monden, bucătarii la energie etc ne arată situația disperată a calificării resursei umane în Gorj(Domino😂😂😂)!Doar va face de cacao, prejudiciile sunt cu mult peste beneficii! Confiscați-i tastatura!

 3. se exportă energie verde, dobitoace! aia subventionata de stat.

 4. Bai tata proasta, va explica voua dimineata in redactie, cum e cu tevile de energie si cum sa nu cumva sa bagati mufa in cea verde? Energia e colorata cum e mintea voastra proasta din capetele seci! Taceti dracului din gura si veti parea mult mai inteligenti! Raducu, la monden tata la monden! Aici rad electricienii de tine si te trimit ca pe prosti, dupa o galeata de curent!pai energia produsa de CEO, daca a produs o paguba de 230.000.000 de cine e subventionata? De soru-ta , Geta?

  • Eu platesc trei sferturi din factura la curent, taxe. de ce nu pot plati doar cat consum? Ia spune-ne tu, nene marius si ionut, doi in unu, asta, energieticianu sufletului ce esti

 5. Baaaaa, Geta e soru mea! 🙂 🙂 🙂 Asa e neamțu ‘mai jos (raducu), voi citati situl de stiri Calinoiu®Faget®Ciurel®!Citiți dracu ce trebuie si nu mai scrieți prostii ca rad curcile! România produce cu mult mai multa energie decat, din pacate, poate consuma! Nu mai înnebuniți biata fata, nu mai poate dormi si manca cand aude vânt, turbina,verde, regenerare,energiei! Hai draga Horvath, revolta Sa scrie si Alinutzele despre ce zice Faget si sa stai si tu cu ochii beliti ce posteaza Maria de pe centura pe ” un cunoscut site de socializare” si sa comentezi la gazeta! Si Maria nici nu te contrazice 🙂 🙂 🙂 🙂

 6. Danut, cand crești mare, termini o școală și pleci de la Domino, vei descoperi că și-au bătut joc de tine! Aia cu acciza mare,aproape 50% e la benzină si motorina! La energie te învață energeticianu’ sufletului cum sa te dumiresti! Te duci acasă,cauti o factură veche si o întorci pe verso!E, nu acolo! Pe verso scrie unde plătești nu ramai fără! Iei pagina 2 si citești: taxa cogenerare<1%, taxa certificate verzi<1%,energie activa,rezervare etc! Nu pricepi tot, nu întreba în redacție! Vor de v eni suspiciosi si accesorii e elimină! Dacă ai si alte surse de venit nu-i problema! Concluzia: prețul energiei din fractura ta este dat de prețul de producție + transport + distribuție +ceva acciza si taxe sub 3%+ profilul companiilor implicate în treaba asta bc ca să poți tu să belesti ochii la televizor! Pune bai mâna pe carte dacă vei să reușești,altfel, cu proștii stai …. filozof ramai!😂

 7. Stimata redactie si draga Raducu, nimic mai adevarat decat axioma : Si maine e o zi! Dar se pare ca la cel care prin definitia de ” caine de paza” al democratiei nu rateaza nicio zi in care sa se faca de rahat prin autodecredibilizare! Incerc , si recunosc ca mie greu sa fac acest exercitiu, sa privesc prin ochii doamnei Horvath atitudinea „donquhotista” de a judeca simplu: „eoliene sunt rele” si sa pui gazeta la care prextezi in rolul Rosinantei! Treaba dumneaei! Dar stimate domnule Faget! Intr-un oras , care probabil se situeaza in primele 3 din Romania ca numar de locuitori absolventi de energetica, sa incerci sa ne convingi de pe pozitia analfabetului in ceea ce priveste SEN si DEN, ca 1+1=3% , asta intrece limitele minime ale deontologiei gazetaresti!Sa nu incerci minimalista documentare si din a doua sursa, cea care are dreptul legal si singura care are datele reale a situatiei energetice instantanee, zilnice , anuale, etc-Transelectrica.ro, vii si arunci niste date de tot rasul,panand apoi , in loc de scuze pentru dezinformare, postaci de genul Neamtu, Roducu sa foloseasca expresii din intersectia 1Mai a doua dreapta ( saracule, acolo e suprema jignire in Obreja)! Romania nu importa energie, de la inceputul anului producem cu mult peste posibilitatil de consum ale economiei si capacitatii de interconectare pentru export! Prin urmare, ca patron al acestei publicatii nu ne faceti noua, energeticienilor gorjeni niciun favor! Nu am ras , ne-a provocat doar un sentiment de jena pentru calitatea presei din urbea in care locuim!
  Transelectrica. Ro 13.06.2016. Energie totala produsa 6613 mwh, hidro 2902, carbune 1977,hidrocarburi 630,nuclear 688,EOLIEN . 223,biomasa 48,fotovoltaice 124EXPORT. 483! Din pacate, gazeta Gorj Domino a foat adusa la nivelul acuratetii informatiei la nivelul bancului cu raspunsul dupa noapte nuntii:”unii zic ca a fost, altii ca nu”! Stare de fapt care pentru recredibilizare necesita masuri urgente! Si renuntati la postaci gen R, N! Simplele scuze, va produceau mai putine prejudicii in randul cititorilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.