Încă în așteptarea banilor, Pandurii caută drumul către optimile Cupei României

faza-pandurii1

„Încălțați” de Dinamo, „dezbrăcați” de insolvență, Pandurii încearcă, totuși, să ajungă în optimile Cupei României. Rămâne de văzut, însă, dacă trupa lui Grigoraș va face simplu act de prezență la Timișoara, cu ASU Poli, sau își va respecta blazonul în fața unui adversar de ligă secundă…

 

Avem o săptămână foarte grea cu trei deplasări, trei meciuri în şapte zile, extrem de greu în condiţiile actuale. Eu tratez extrem de serios Cupa României. Poate facem câteva schimbări, cu jucători care au evoluat mai puţin, dar care sunt la acelaşi nivel. Țintim calificarea în faza optimilor din cupă.
Petre Grigoraş, antrenor Pandurii Târgu Jiu

 

După minciuna de meci cu Dinamo, din ultima etapă a turului Ligii I, Pandurii încearcă acum să facă față adevărului din Cupa României, în faza 16-lor. Deși sorții i-au hărăzit un adversar destul de modest, ocupanta locului 18 din liga secundă –ASU Politehnica Timișoara, formația gorjeană nu este nici pe departe de forma optimă de joc, fiind în plus, nevoită să evolueze din 3 în 3 zile. Asta ca să nu mai pomenim de rănile lăsate de prezența în „Groapă”, răni peste care s-a pus ”sarea” neonorării, încă, a unui salariu promis de către acționariatul clubului… Din câte se pare, disputa din cupă, de pe malul Begăi, ar putea fi un ultim examen al așteptării pentru fotbaliștii de la Pandurii, în cazul în care conducerea grupării oltene nu se va achita zilele acestea de promisiuni, existând riscul inerent de neprezentare la meciul din campionat, de sâmbătă, cu SC U Craiova. Până atunci însă, vrând nevrând, Pandurii va trebui să-și respecte blazonul, astăzi, în fața inimoasei echipe a suporterilor timișoreni.

grig123

5 absențe din tabăra „pandură”, la Timișoara

Chiar dacă părea imaginea deznădejdii după ultimul meci din campionat, antrenorul pandurilor, Petre Grigoraș, mai are acum puterea să spere la un rezultat pozitiv în Cupa României, fără ”surprize”. ”Principalul” de pe banca gorjeană nu va putea să alinieze, însă, astăzi, cea mai bună formulă de joc în fața lui Poli Timișoara. ”Am venit la Timișoara să respectăm competiția, să tratăm totul serios. Este adevărat, vom avea ceva schimbări la nivelul primului unsprezece pentru acest joc, dar încercăm să ne calificăm mai departe. Eu, unul, am respectat întotdeauna întrecerea și cred că și jucătorii care vor intra pe teren o să trateze cum trebuie meciul. Întâlnim o echipă de Liga a II-a, Cupa României știm că este o competiție a surprizelor, dar sperăm să nu fie valabil acum, în cazul nostru. Vreau să ne respectăm blazonul și să ne asigurăm calificarea în optimi. Foarte multe schimbări nu o să fac, oricum vom alinia o echipă solidă”, a declarat Grigoraș. Pentru meciul de astăzi, nu au făcut deplasarea cu Pandurii, la Timișoara, nu mai puțin de 5 jucători: Grecu, Antal și Țucudean (toți trei accidentați), Bujis (învoit) și Sânmărteam (menajat).

Răducan: ”Un eșec nu ne-ar face deloc cinste”

Nici conducerea pandurilor nu concepe un rezultat negativ al trupei lui Grigoraș în faza 16-lor Cupei României. ”Executivul” cubului de fotbal gorjean, Narcis Răducan, deși presimte un joc echilibrat în fața lui Poli Timișoara, speră ca Pandurii să își tranșeze calificarea mai departe fără emoțiile prelungirilor. ”Este un meci specific Cupei României, întâlnim un club cu tradiție, care face eforturi mari să revină în elita fotbalului și în mare măsură cu ajutorul suporterilor. Chiar dacă există o diferență mare între loturile celor două echipe, sunt convins că nu vom avea un meci prea ușor, însă speră să facem diferența încă din timpul regulamentar și să evităm complicațiile. Clar, noi ne dorim să mergem mai departe, iar un eșec nu ne-ar face deloc cinste. Din câte știu eu, nu există vreun jucător care nu dorește să joace și exceptând câteva absențe pe undeva anticipate, toată echipa s-a deplasat la Timișoara”, susține Răducan. Partida dintre ASU Poli Timișoara și Pandurii Târgu Jiu se va desfășura în această seară, începând cu ora 18:00 și va putea fi urmărită în direct și la TV. Jocurile din faza 16-imilor Cupei României se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În caz de egalitate după primele 90 de minute regulamentare de joc, vor urma două reprize de prelungiri a câte 15 minute, iar dacă egalitatea persistă, se va trece la executarea loviturilor de departajare.loading...
Loading...

Citește și

Penitenciarul Târgu Jiu bea din Cupa Firmelor

Cupa Firmelor și Instituțiilor din Gorj la minifotbal și-a desemnat câștigătoarea! Echipa Penitenciarului Târgu Jiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *