Încă o zi LIBERĂ pentru români!

Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de modificare a Codului Muncii potrivit căruia ziua de 24 ianuarie a fost declarată sărbătoare legală şi zi nelucrătoare, pentru a marca unirea Principatelor din timpul domnitorului Alexandru Ioan Cuza

Proiectul a fost adoptat de deputaţi cu 209 voturi „pentru” şi 4 „împotrivă” şi va fi trimis spre promulgare la preşedintele Klaus Iohannis. Senatul respinsese acest proiect legislativ.

Proiectul a fost iniţiat de deputatul PSD Tudor Ciuhodaru care susţine, în expunerea de motive, că „Legea nr. 171/2004 privind declararea zile de 24 ianuarie drept zi ca sărbătoare legală (…) s-a dovedit a fi un eşec lamentabil”.

„Nu era nevoie de lege, ci doar de un manual de istorie pentru a afla că pe 24 ianuarie sărbătorim la nivel naţional Ziua Unirii Principatelor Române. În schimb ceea ce nu s-a reglementat în această lege, pentru a avea o nouă zi nelucrătoare, era modificarea art. 139 din lefea 53/2003 privind Codul Muncii”, mai susţine Ciuhodaru.

După ce şeful statului va promulga acest proiect de modificare a Codului Muncii, românii vor beneficia de 13 zile libere anual.

sursa  http://www.economica.net/24-ianuarie-ziua-micii-uniri-declarata-zi-de-sarbatoare-legala-nelucratoare_124980.html#ixzz4JTUp3qfZ

loading...
Loading...

Citește și

FOTO! Accident la Drăgoieni! Două mașini IMPLICATE!

Două mașini s-au ciocnit în această dimineață, pe raza localității Drăgoieni, în același loc în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *