Incendiu DEVASTATOR. Vezi ce vedete sunt acolo!

Insula Thassos, zonă frecventată de turiștii români, se confruntă cu incendii puternice de vegetație. Este vorba de patru incendii separate, care au izbucnit sâmbătă dimineață. Numeroși turiști se află pe insula elena, iar printre aceștia și mulți români, scrieLibertatea.

Incediul de vegetație ar fi pornit din cauza temperaturilor ridicate. Anterior, presa elenă a scris că flăcările ar fi fost provocate de un fulger. Pe parcursul nopţii de vineri spre sâmbătă s-au produs furtuni însoţite de fulgere. Vegetaţia de pe insulă este extrem de uscată şi este posibil ca descărcările electrice să o fi aprins. Incendiile au izbuncit în districtele Prinos, Kazaviti, Kastro şi Rachoni.

Mai multe echipaje au intervenit cu autospeciale și elicoptere pentru a stinge flăcările. Totodată, autoritățile elene au trimis și autospeciale de pe partea continentală a Greciei pentru ca operațiunea să se desfășoare cât mai rapid.

Incendiul a pornit la primele ore ale dimineții, însă s-a extins rapid. „Aproximativ jumătate de insulă este acoperită de fum, însă nimeni nu este speriat încă. Incendiul este spre munte”, ne-a declarat un român aflat în Thassos.

Insula elenă este o destinație frecventată des de turiști români. Printre cei care se află acum pe Thassos se numără și Cabral și Andreea Ibacka. Aceștia au mers cu rulota în Grecia, de care și-au agățat două biciclete.

loading...
Loading...

Citește și

Galerie foto: Acţiuni ale IPJ de promovare a Gorjului turistic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *