Incendiu violent în Franţa!

Un violent incendiu, înteţit de vânt, a răvăşit luni parcul naţional Calanques de la marginea oraşului Marsilia (sudul Franţei), la mai puţin de o lună după ce un alt sinistru ameninţase oraşul, informează agenţia France Presse (AFP), citată de Agerpres.

În jur de 250 de hectare de vegetaţie au fost deja mistuite de flăcări la începutul serii de luni, în acest incendiu care a izbucnit la câţiva kilometri de portul Marsilia, al doilea oraş francez ca mărime.

„Situaţia este foarte dificilă, există rafale de 80 până la 100 de kilometri pe oră”, a declarat pentru AFP Didier Réault, primarul adjunct al Marsiliei şi preşedinte al parcului naţional Calanques.

Potrivit lui Réault, nici o locuinţă nu era totuşi ameninţată de flăcări, iar hanul pentru tineri din inima zonei de tufişuri a fost evacuat.

„Resurse considerabile au fost desfăşurate”, a explicat un purtător de cuvânt al pompierilor.

Un nor impresionant de fum era vizibil din centrul oraşului Marsilia iar compania aeriană Canadair şi-a multiplicat rotaţiile în jurul oraşului încercând să restrângă la maximum efectele sinistrului care împiedicau decolarea avioanelor.

Mai la vest, în zona Carcassone, un alt incendiu de pădure a continuat, de asemenea, să progreseze după ce a ars 250 de hectare de tufişuri în câteva ore, potrivit pompierilor.

Aceste zone au fost plasate luni în stare de „risc excepţional” de incendiu, din cauza vântului puternic şi a temperaturilor ridicate. Seceta este, de asemenea, extremă.

La 10 august, un incendiu a distrus peste 3.000 de hectare, precum şi 30 de case, la nord de Marsilia. Acesta a fost oprit abia la porţile oraşului, aminteşte

loading...
Loading...

Citește și

Unde va ploua în aceste zile!

Vremea în mini-vacanța de Rusalii. Vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei în mini-vacanţa de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *