ÎNCHISOARE pentru ofensă adusă simbolurilor naționale

Proiectul cu privire la ofensa adusă simbolurilor naționale ajunge pe masa Camerei Deputaților, decizională. Dacă trece și de acest hop, cei care aduc ofense simbolurilor naționale pot fi pedepsiți cu închisoarea.

 Ofensa adusă simbolurilor naționale va fi pedepsită cu închisoarea. Proiectul de lege Pl-x 391/2015 iniţiat de doctorul Tudor Ciuhodaru a trecut de Senat şi intră în dezbaterea Camerei Deputaţilor (decizională) având aviz favorabil. Deputatul consideră că eliminarea articolului 236 din noul cod penal a permis exacerbarea manifestarilor de dispreţ faţă de simbolurile României iar reintroducerea pedepseloe din acest articol va descuraja acest gen de acţiuni ce nu au lipsit uneori chiar şi de Ziua Naţională.

”Ofensa adusă simbolurilor naționale va fi pedepsită cu închisoarea. Am propus reinroducerea art.236 în noul cod penal. Proiectul meu legislativ (Pl-x 391/2015) a trecut de Senat şi intră în dezbaterea Camerei Deputaţilor (decizională) având aviz favorabil. Vreau toletanţă zero pentru astfel de manifestări. Atât timp cât oricine îşi poate permite să ofenseze simbolurile românilor şi să scape nepedepsit România are slabe șanse să se fie respectată. Cu toate acestea acum noul cod penal nu conţine nicio prevedere care să-i incrimineze pe cei ce manifestă dispreţ faţă de însemnele României. Proiectul meu de lege oferă o solutie ce corectează acest vid legislativ prin reintroducerea în noul codul penal a vechilor prevederi ale art.236 ce stabiesc clar pedepsele pentru ofensa adusă însemnelor statului. Mai precis, prin aceast nou articol, orice manifestare prin care se exprimă dispreţ pentru însemnele României se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani iar manifestarea prin care se exprimă dispreţ pentru emblemele sau semnele de care se folosesc autorităţile se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă”, a precizat Tudor Ciuhodaru.

Sursa: Dcnews.ro

loading...
Loading...

Citește și

Incendiu violent într-o pădure! 175 de oameni intervin – pericol de EXPLOZIE!

Peste 175 de pompieri, padurari si voluntari intervin, duminica, in localitatea Asau, judetul Bacau, pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *