Inconsecventul Dan! Sigur, da’ sigur, Barbu face tușa, la toamnă

claudiu_mateiPromotorii sloganului „Lege și prosteală” continuă să-și bată joc, la propriu, de activul de partid și de cei care încă mai cred în valorile liberale. Propagandiștii de proastă factură, Dan Vîlceanu și Tudor Barbu, dau, în continuare, dovadă de inconsecvență și întăresc ideea că politica-i o cutră bătrână. Concret, ca să nu-mi aud, iarăși, ocări: joi seara, la propunerea celor două minți luminate ale PNL, Banța și Orzan erau out de pe lista de consilieri. Recomandarea a fost votată de peste o sută de liberali din CJEx-ul partidului. Vineri, Orzan s-a pitulat toată ziua de presă, declarând doar off the record că nu se va retrage din postura de consilier, în schimb, Banța le-a dat-o, public, peste bot celor doi copreședinți, în sensul că reproșurile acestora nu sunt reale și va participa la prima ședință a noului consiliu județean să-și ia mandatul. Sâmbătă, Dan Vîlceanu s-a întâlnit cu Banța la o terasă din centrul orașului și a încercat să-l convingă să se supună deciziei, mai exact, să se retragă de pe lista de consilieri județeni, și să nu creeze un scandal și mai mare în partid, în condițiile în care Vîlceanu & Barbu ar fi fost puși în situația să-l excludă. Speculațiile din interiorul PNL pe seama unor jocuri murdare care aveau drept scop avansarea următoarelor două nume în posturile de consilieri județeni au fost confirmate de o declarație publică a vicepreședintelui Puiu Diaconescu care a afirmat că are un gust amar, întrebat, punctual, cu referire la această chestiune.

Ieri, spre surprinderea tuturor, Vîlceanu a spus că Banța și Orzan pot să rămână în continuare consilieri.

Mărturisesc că nu am văzut lider politic mai instabil, mai inconsecvent, mai neserios până la urmă, decât Dan Vîlceanu. În șmenozeala lui dă București, Barbu, un zero în politică în urmă cu trei ani și jumătate, s-a șmecherit pă traseu și, chiar dacă greșește într-o chestiune, merge pe ea până la capăt, cu toate riscurile. Exemplu cel mai clar e susținerea care friza paroxismul a lui Laurențiu Chivu, cu toate că nici el nu credea în capacitățile administrative ale acestuia.

Cum să creadă electoratul în tine, ca lider politic, dacă tu dovedești periodic că ești schimbător? Până la urmă pierzi și încrederea activului de partid. Inconsecvența de care vorbeam e dată de imaturitatea sa politică și de rămășițele școlii pesediste. Remarc faptul că jigodismul se învață, în politică, de tânăr. Probabil, la școlile de vară, pe lângă maratonul sexual (pardon, schimbul de idei politice) practicat de tinerii de perspectivă ai neamului, se predă, intensiv, lichelismul.

Dacă în PNL Gorj lucrurile merg în acest fel, previzibil, cu Dan Vîlceanu unic președinte din 15 iulie, partidul se va chinui groaznic să obțină un post de deputat, în toamnă. Aritmetic vorbind, pe voturile luate pe 5 iunie, partidul ar fi scos un deputat și jumătate și nici un senator (deci, Barbule, atenție!). Dacă organizația nu se reformează, abia peste cinci luni putem vorbi despre dezastru în PNL, pe fondul scandalurilor interioare și al accederii în funcții prin județ a unor membri ALDE și PSRO care pot crea în jurul lor poli de influență ce generează voturi.

loading...
Loading...

Citește și

Corupția și indiferența ucid în continuare

Acum un an, România s-a trezit în fața unei tragedii fără margini, ce a modificat …

4 comentarii

  1. Nepriceputii astia doi , Barbu si Valceanu incearca sa nu-l valideze pe dl Nicolcioiu Petre Corneliu sonsilierul PNL de la Pestisani , liberal din 1989 nu facut la apelul de seara ca si ciumpalacii astia care au confiscat PNL Gorj .Du-te mai Valcene la PSD ca si la Pestisani ai facut blat cu PSD /

  2. Mirele, ai dreptate ,DOI PAPAGALI dar RIIOSI, tin coada ridicata

  3. Bai matei, Vilceanu asta chiar asa de nesimtit e ba. Nu se poate ca de cand dai tu tot felul de semnale el sa nu miste nimic. Ba chiar nu vede cum se face la PSD. Pai daca Cosmin Popescu cu tecutul lui nu este subiect pentru jurnalistul deontolog matei , care sa fei explicatia. Una singura . Eu ii fac propunerea public” sa sara la cap” daca vrea sa aiba parte de o presa profesionista. Stiu ca nu o va face, fapt pentru care urmaresc cu interes cumiti vei face , in continuare, datoria.

  4. Matei!!! Deontolog Matei! Magarul moare de munca multa, cainele de alergatura si prostul de grija altuia! Asta e problema ta, sa ” vorbesti aritmetic” ! Pai nu incerci? In mintea ta creata focusata pe maruntis, a ramas vreo crapatura pentru a se fi agatat vreo teorema? Sau poti vorbi doar tabla inmultirii,militieneste , pe versuri ca era mai usor de memorat! Asta e razboiul tau sfant pentru societatea gorjeneasca? Sa ne eliberezi de doua hahalere, pe care tu le-ai fi ” citit” mai bine ca noi, muritorii de rand! Mars ma, ca esti pe grila cu Barbu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *