Incredibil! Monștrii culturii românești se ocupă benevol de creșterea copiilor

asociatia-flower-power

Anca-ConstantinÎntr-o țară în care, fiziologic, totul este alterat, mai există oameni (și încă ce oameni!), care ,benevol, își sacrifică puținul timp liber pe care-l au pentru a face din copii oameni mari. Într-o țară în care fibra genetică pare să fi suferit procese degradante, într-o țară în care atât sistemul de învățământ, cât și noi, părinții, nu mai suntem în stare să răspundem nevoilor copiilor, există cineva care se încăpățânează să se opună acestui proces care inhibă valorile morale. Este vorba despre celebrul actor Anca Constantin, care, prin intermediul asociației Flower Power, organizează în fiecare an tabere prin care încearcă să mai salveze din copii. Aș asocia acest proiect cu Arca lui Noe.

Pare incredibil de crezut că un număr restrâns de copii (maximum 20) beneficiază de sprijinul unor nume fabuloase. Poate că unii dintre noi într-o viață întreagă nu ajung nici măcar să-i vadă pe acești monștri ai neamului românesc. Iată, copiii nu numai că-i văd, ci trăiesc opt zile împreună cu aceștia, mănâncă, se joacă, devin prieteni cu aceștia. Dar să vedem cine sunt cei care, de câțiva ani, participă direct sau în calitate de invitaţi în aceste adevărate școli de salvare a copiilor: profesor şi actor Anca Constantin; profesor și actor Monica Florescu; profesor doctor Mircea Gheorghiu; profesor doctor Sanda Manu; profesor doctor Grigore Leșe, actor Marcel Iureș, psiholog Virgil Bogdan, fotograf Tudor Predescu. Ce distribuție…! Ce șansă pentru acești copii să stea sub același acoperământ cu acești făcători de oameni, salvatori de suflete și împlinitori de destine.

Ultima tabără abia s-a încheiat. S-a desfășurat la o vilă, situată la câțiva zeci de kilometri de Sinaia. A fost selectat să participe în această școală (după modelul școlilor din Grecia antică) un număr de doar 10 copii. Dar poate că tot vă întrebați ce au învățat ei în această perioadă?!

Într-o atmosferă intimă, familială, prin activități complexe, dar plăcute, accesibile copiilor, gen echitație, arta actorului, tehnici de relaxare, de mișcare scenică, dicție, micii oameni, înainte de orice, învață să se elibereze, să devină ei înșişi. Învață să nu mai aibă frustrări, să nu mai aibă temeri. Învață să fie stăpânii lumii.

Andrei Ionescu

loading...
Loading...

Citește și

MESAJ ŞOCANT pe strada Bradului, din Târgu Jiu, pus pe cireşul din curtea unei case!

Un târgujian care locuiește pe strada Bradului a reușit să surprindă trecătorii. Acesta a pus …

2 comentarii

  1. Cititor în limba română

    Absolut neinspirat titlul! Monștrii rămân monștri, deci au o conotație negativă clară. Dacă autorul articolului a avut în vedere sintagma „monștri sacri” și nu a folosit-o, a ratat grav ideea pe care vroia s-o scoată în evidență. O corectură de „cap limpede” ar fi fost foarte necesară.

  2. Ce sa faci draga cititorule, redactori de „gorj”! A vazut el pe undeva licentierea” monstru sacru”, dar nu a fost sigur ca noi, cititorii de „gorj” intelegem sensul cuvantului sacru! Asa ca a lasat-o la ‘ juma, monstru stie toata prostimea ce e!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.