INCREDIBIL! PSD, dominat de afaceriști controversați – Evazionistul Bebe Vrăjeală, viceprimar social-democrat

bebe-vrajeala_cmyk

Omul de afaceri Vasile Cioată, reținut, în toamna anului trecut, pentru 24 de ore sub acuzația de evaziune fiscală a fost propulsat în funcția de viceprimar al comunei Godinești. Bebe Vrăjeală, așa cum mai este cunoscut afaceristul, a fost ales consilier local pe listele PSD, fiind și președintele organizației comunale a social democraților, iar partidul l-a susținut pentru poziția de secund al primarului Coman Aurariu, colegul său de partid.
Bebe Vrăjeală a fost surprins de reporterii „GorjDomino”, la două zile după ce a ieșit din arest, în timp ce „alimenta” o chermeză, acasă la fostul prefect Alin Văcaru. După căderea lui Văcaru, în dizgrația șefilor locali ai PSD, afaceristul Vrăjeală s-a reorientat către vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, Ciprian Florescu, pe care-l conducea la masa de prânz, la un restaurant din centrul Tg-Jiului.

Vrăjeală, lider PSD

Rezerva de cadre a social-democraților pare că s-a subțiat rău de tot, sau partidul a fost încălecat, în totalitate, de grupurile de interese care gravitează în jurul unor afaceriști controversați, astfel nu se explică propulsarea lui Vasile Cioată, alias Bebe Vrăjeală, în funcția de președinte al PSD Godinești și în postul de viceprimar al comunei.
Cioată a fost reținut, pentru 24 de ore, în data de 5 noiembrie, anul trecut, de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova sub acuzația de evaziune fiscală, într-unul din dosarele fostului primar de la Bâlteni, Gheorghe Păsărin. Cioată era acuzat că a înregistrat fictiv 12 facturi, în contabilitatea firmei, prejudiciind bugetul de stat cu 75.112 lei. A doua zi, procurorii au dispus, față de afacerist, măsura preventivă a controlului judiciar, după ce acesta a achitat, parțial, prejudiciul.
Ancheta nu este încă finalizată, însă, cu toate acestea, liderii PSD Gorj au decis să-l crediteze pe Cioată cu funcția de președinte al organizației comunale a partidului, iar la finele săptămânii trecute, afaceristul a fost susținut, de zece din cei 11 consilieri locali, în postul de viceprimar.
Cioată a ocupat poziția a treia pe lista de consilieri a PSD, după Coman Aurariu, ales primar, și fostul edil, Gheorghe Corbeanu, iar social-democrații au obținut șapte locuri în Consiliul Local Godinești.

Proptelele lui Bebe

Trebuie amintit că, la doar două zile după ce a fost eliberat din arest, în toamna anului trecut, Bebe Vrăjeală a fost surprins în timp descărca sacoșe cu alimente în fața casei prefectului de la acea vreme, Alin Văcaru. Omul de afaceri și-a parcat mașina, un Mitsubishi, chiar pe trotuarul din fața locuinței prefectului și a intrat în curtea interioară a imobilului cu mai multe sacoșe cu alimente și sticle cu bere, pentru o agapă aflată în plină desfășurare, în bătătura lui Văcaru.

foto-vrajeala-vacaru
Câteva luni mai târziu, după ce Văcaru a fost revocat din funcția de prefect, Bebe Vrăjeală s-a reorientat către un alt „greu” al PSD, vicepreședintele CJ Gorj, Ciprian Florescu.
Vrăjeală a făcut pe șoferul și pe valetul pentru Florescu pe care l-a dus, după o întrunire de partid, să servească prânzul, la un restaurant din centrul orașului, acolo unde afaceristul rezervase un separeu, la subsol.

foto-vrajeala-cip

Evazionist sau luptător anticorupție

Înainte de a deveni șeful unei organizații social democrate și membru în Comitetul Executiv Județean al PSD Gorj, Vasile Cioată a fost ONG-ist.
În 2009, a înființat Asociația Națională Anticorupție Dreptate și Transparență, al cărei președinte s-a autoimpus, și își propunea să lupte pentru transparență în modul de cheltuire a banilor publici, precum și pentru „semnalarea și denunţarea abuzurilor, ilegalităţilor, imposturii, incompetenței și a actelor de corupţie săvârşite de către demnitari, funcţionari publici și manageri compromiși”.
Asociația nu a derulat nici o acțiune însă, din 2010, Cioată a devenit vicepreședinte al organizației comunale a PSD.
În privința afacerilor, societatea pe care o administra, la acea vreme, Romciva Compani SRL, a intrat în insolvență, iar în 2013, instanța a declarat falimentul acesteia.
După episodul reținerii pentru 24 de ore, nici Richtrust SRL, societatea în contabilitatea căreia, spun procurorii, că a înregistrat fictiv 12 facturi, nu a mai derulat nici o activitate, a înregistrat pierderi de 84.000 de lei, iar Direcția Finanțelor Publice Gorj i-a emis titluri executorii, în iunie, anul trecut, pentru datorii de aproape 550.000 de lei.
Cioată deține, în prezent, două firme funcționale, de pe urma cărora a încasat 160.000 de lei, dividende.
Civatrust Grup SRL, înființată în 2014, are ca obiect de activitate „construcții”, iar cu un singur angajat a reușit să facă, în primul an de activitate, profit de 173.000 de lei. Anul trecut, firma din care Bebe Vrăjeală deține 86%, a înregistrat pierderi de 35.000 de lei și figura cu o datorie de 54.000 de lei debite restante la bugetul de stat.
Dezineb Prest SRL, societate care îl are ca unic asociat și administrator pe Bebe Vrăjeală, a luat ființă anul trecut, nu are nici un angajat, însă a reușit să facă profit de peste 64.000 de lei, anul trecut, din activități de curățenie. Potrivit unor surse, cifrele de afaceri ale ambelor firme sunt generate, exclusiv, din contracte prin încredințare directă oferite de instituții publice.

loading...
Loading...

Citește și

12 excavatoare BLOCATE în carierele CEO! Ce urmează!

Carierele miniere din cadrul CE Oltenia funcţionează parţial, din cauza lipsei fronturilor de lucru. Aceasta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *