ÎNDUIOŞĂTOR! La 85 de ani, tanti Lenuţa merge 14 kilometri PE JOS, ca să vândă lapte

Tanti-Lenuta-Danesti-(4)

Elena Calotă este din comuna Dăneşti şi merge o dată la două zile la Târgu Jiu pentru a duce lapte proaspăt abonaţilor săi. Este văduvă de 15 ani şi de atunci se descurcă singură. Tanti Lenuţa, cum o ştiu sătenii, spune că, deşi îi este foarte greu să parcurgă atâţia kilometri, mersul pe jos o ţine în viaţă, altfel ar „înţepeni”.

Tanti Lenuţa are 85 de ani şi ne-a spus că duce lapte abonaţilor din Târgu Jiu de la vârsta de 14 ani. Are o singură vacă, pe care o îngrijeşte singură şi de la care ia 7 litri de lapte. Laptele îl duce o dată la două zile la Târgu Jiu. Lungimea drumului de la casa bătrânei până la Târgu Jiu este de aproximativ 7 kilometri. „Merg până la Tudor (n.red. Liceul Tudor) să duc lapte. Am 85 de ani. Merg cu mare greutate. Nu duc decât 6 – 7 litri de lapte. Pe jos mă duc. O dată la două zile mă duc la Târgu Jiu să duc lapte proaspăt abonaţilor. Duc lapte de la vârsta de 14 ani. Am o singură vacă, dar vreau să o vând că e greu cu ea. Nu prea pot să mă mai descurc. E greu să ştiţi, nu e uşor”, a spus bătrânica.

„Bicicleta mea nu are pedale”

Femeia foloseşte o bicicletă veche, fără pedale, pentru a putea căra sticlele de lapte. Tanti Lenuţa a spus că nu ştie să meargă pe bicicletă, de aceea nici nu-i trebuie pedale. Aceasta a povestit că pe timpul verii se trezeşte la 4 dimineaţa ca să se poată întoarce de la Târgu Jiu înainte să o prindă canicula. „Bicicleta mea nu are pedale, o folosesc să duc greutatea pe ea. Când vin de la Târgu Jiu mă întorc cu pâine multă că am un câine şi nişte pui, că ori boabe ori pâine, tot trebuie să le cumpăr. Mă trezesc la 4 dimineaţa, la 6 plec şi mă întorc pe la 11:00 – 12:00. Plec de dimineaţă ca să nu mă prindă căldura. Am o persoană care de vârsta mea şi îi duc lapte de când era fată. Cred ca sunt peste 60 de ani de când îi duc lapte”, a povestit tanti Lenuţa.

„Cred că dacă ar fi să stau acasă şi să nu mai plec, aş înţepeni”

Tanti-Lenuta-Danesti-prima-(5)Femeia ne-a mărturisit că mişcarea pe care o face o menţine în viaţă, că dacă ar sta numai în pat, ar „înţepeni”. De asemenea, tanti Lenuţa a spus că mai sunt şi momente foarte grele, pe care le depăşeşte doar cu ajutorul lui Dumnezeu. „Cred că şi mişcarea mă mai ţine. Eu zic că dacă ar fi să stau acasă şi să nu mai plec, aş înţepeni. Mă dor picioare. E greu singură, dar nu am ce face. Ce să fac, să mă omor? Doamne fereşte! Eu mă rog mult la Dumnezeu. Să ştiţi că Dumnezeu m-a ajutat, că sunt momente grele şi El m-a ajutat să rezist”, afirmat femeia.

„Copiii şi nepoţii sunt la casele lor”

Tanti Lenuţa a precizat că are doi copii şi patru nepoţi, însă aceştia sunt plecaţi la casele lor şi foarte rar trec pe la ea. Bătrânica a povestit că dintre cei patru nepoţi doar unul se duce şi o mai ajută, dar şi acesta se duce destul de rar pentru că e plecat în Belgia, la muncă. „Copiii şi nepoţii sunt la casele lor. Nu mă ajută nimeni. Am doi copii şi patru nepoţi. Băiatul e în oraş, fata e măritată la Albeni. Un nepot e plecat prin Belgia, doi sunt pompieri, nepoata e căsătorită în Târgu Jiu. Nepotul care e plecat în Belgia mai vine şi mă ajută la treburi. El când vine acasă nu stă deloc, mă ajută la treabă. Mai pun şi grădină, dar anul astă s-a uscat că nu a avut cine să ude”, a spus Elena Calotă.

„Nu am nici 400 de lei pensie”

Tanti Lenuţa nu a lucrat niciodată şi are un venit de doar 476 de lei pe lună, pensie de urmaş. Soţul i-a murit în urmă cu 15 ani şi de atunci a fost nevoită să se descurce singură. „Nu am nici 400 de lei pensia. Am 376 de lei am. Nu am lucrat. Am pensie de urmaş. Soţul a murit de 15 ani. De atunci sunt singură. Este foarte greu singură”, a declarat bătrânica.

loading...
Loading...

Citește și

IMAGINILE accidentului grav de la Câmpu Mare! Un mort şi trei răniţi!

Victimele din accidentul produs astăzi laCâmpu Mare sunt doi bărbaţi, de 21 şi 52 de …

2 comentarii

  1. Poate citesc articolul si manelopolitrucii care conduc Gorjul spre prapastie .Si poate ii cer scuze public femeii pentru starea economica in care au adus judetul .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.