ÎNGRIJORARE în CEO: MINERII, prea puțini!

banda-carbune

Liderii sindicali trag un semnal de alarmă după ce administrația CEO a decis ca, din octombrie, minerii să lucreze șapte zile pe săptămână pentru refacerea stocurilor de cărbune necesare în această iarnă.

Prim-vicepreședintele Federației Univers afirmă că din cauza disponibilizărilor făcute în această toamnă, în cariere au rămas prea puțini salariați care să lucreze pe excavatoare sau în zona benzilor transportatoare.„Principala cauză sunt aceste reduceri care s-au făcut de către Directorat. S-a depășit, bun, haideți să găsim soluții și soluția principală care trebuie găsită, eu vă spun, se vrea program de 7 zile, se vrea cărbune, nu știu câte milioane de tone de cărbune să ne închidem pentru că vine iarna și nu sunt stocuri. Principala grijă a noastră sunt salariații. Deci, nu mai avem oameni pe benzi, nu mai avem oameni pe excavatoare. Un program de 7 zile va fi foarte greu pentru toți salariații, pentru că unii dintre colegii lor s-au pensionat. Au făcut aceste programe de disponibilizări și noi, în continuare, adică Directoratul ne solicită pentru munca la 7 zile. Va fi un efort fantastic din partea salariaților ca să acoperim acele posturi de muncă fixe care nu mai sunt acoperite”, a declarat Adrian Marciuc.

BLOCAJ în cariere?

Gabriel Căldărușe spune că, deși minerii vor câștiga mai mulți bani, lucrând și sâmbetele și duminicile, personalul va face cu greu față programului pentru a asigura stocurile de cărbune necesare CE Oltenia în această iarnă. Liderul SMEO atrage atenția că mărirea săptămânii de muncă la șapte zile ar putea duce la un blocaj în mai multe cariere din cauza lipsei fronturilor de lucru. „Încă o dată se demonstrează faptul că nu se poate fără această activitate: producerea de energie pe bază de lignit. În privința programului de șapte zile, am putea spune că există și un mic avantaj în ceea ce privește plata sâmbetelor și duminicilor salariaților din Divizia Minieră. Problema este că ne confruntăm cu o lipsă acută de personal și mai este încă o problemă importantă care, din punctul nostru de vedere, în viitor va afecta activitatea pe parte minieră, deblocarea fronturilor de lucru. Considerăm, ca la un moment dat este nevoie ca absolut toate utilajele din carieră să funcționeze la 7 zile, pentru că dacă vom forța numai utilajele de cărbune să funcționeze la 7 zile, e clar că va apărea acest blocaj al fronturilor de lucru. Lucru pe care noi nu ni-l dorim și normal este ca nici conducerea societății să nu și-l dorească sub nicio formă”, a precizat președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.
loading...
Loading...

Citește și

Summitul de Integritate pentru Prosperitate organizat la Târgu Jiu!

Transparency International Romania în parteneriat cu Griffiths School of Management, Rotary Club Targu Jiu si …

2 comentarii

  1. Sunt unele servicii care nu=si au rostul si sunt dublate la vivel ceo, cum ar fi laboratorele ctc, serviciile de mentenanta si intretinere care au personal in excces si sa nu mai vorbim de tesa de la sediu central si sucursale, etc

  2. marciuc lasa ciocul mic ca tu esti planta ,la jilt mergeti cu un excavator si restul frecati menta si tu prostul prostilor spui ca minerii sunt putini,muta-i la celelalte cariere sau trimitei in somaj pe aia de stau degeaba in frunte cu tine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *