Îngrijorător! Brânză RÂNCEDĂ într-un magazin din Gorj

branza-3

Medicii veterinari ai DSV Gorj, care efectuează controale la magazinele din județ, au avut neplăcuta surpriză de a găsi, săptămâna trecută, brânză râncedă într-un magazin alimentar din localitatea Bâlteni.

Inspectorii Direcției sanitar Veterinare (DSV) Gorj au efectuat mai multe acțiuni de control în cursul săptămânii trecute. În timpul controalelor organizate în această perioadă au fost constatate abateri de la respectarea legislaţiei sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, care au fost sancţionate prin aplicarea a 4 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 5.200 lei. „Au mai fost aplicate două amenzi de câte 600 lei la două magazine alimentare pentru neînregistrarea sanitară-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a activităţii desfăşurate și o altă amendă de 2.000 lei la un magazin alimentar pentru produs alimentar (brânză telemea) neetichetat şi ambalat necorespunzător, fără documente de provenienţă, cu miros şi gust rânced. A fost întocmit document de reţinere oficială – 5,75 kg, cu destinare către neutralizare”, a spus medicul Nicolae Călescu, șeful DSV.

Mizerie în spații

Potrivit medicului Nicolae Călescu, șeful DSV Gorj, a fost aplicată, de exemplu, o amendă de 2.000 lei la o brutărie pentru neîntreţinerea spaţiilor şi utilajelor: paviment degradat în magazia de făină şi magazia auxiliară, plafon neigienizat în spaţiul de coacere, anumite structuri metalice corodate.

loading...
Loading...

Citește și

Summitul de Integritate pentru Prosperitate organizat la Târgu Jiu!

Transparency International Romania în parteneriat cu Griffiths School of Management, Rotary Club Targu Jiu si …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *